on

Ziarul Aqua City, primul ziar al unei comunitati urbane din Bucuresti

25 februarie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuitorii din zona Giulesti-Crangasi beneficiaza de un ziar gratuit, care trateaza subiecte de actualitate si relevante pentru comunitatea lor - o premiera pentru Bucuresti, fiind primul de acest tip, dedicat unei comunitati urbane. Ziarul a aparut ca raspuns la nevoia comunitatii de apartenenta si de informare pe subiecte relevante din zona Giulesti-Crangasi-Lacul Morii si prezinta in paginile sale povesti de viata ale oamenilor remarcabili din zona, ale personalitatilor, istoria cartierului, informatii legate de demersuri si investitii ale administratiei sectorului 6 pentru modernizarea zonei.

 

Initiativa apartine dezvoltatorului Aqua City – un complex imobiliar situat in sectorul 6 al capitalei – care si-a propus sa se implice in comunitate prin finantarea unui ziar obiectiv, echilibrat, cu focus pe zona Giulesti-Crangasi-Lacul Morii.

 

Cartierul Giulesti merita sa aiba o voce a sa distincta, pentru ca are o istorie spectaculoasa, o viata vibranta, putin cunoscuta si personalitati relevante pentru intreaga Romanie,  legate de acest cartier. Si nu doar istoria Giulestiului e una interesanta, dar si prezentul este unul colorat si dinamic, cu o dezvoltare spectaculoasa si, foarte important, cu comunitati active, implicate in viata zonei. De asemenea, brandul Aqua City, pe care il reprezint, isi propune prin initierea acestui proiect editorial sa fie un mediator si un partener activ al autoritatilor locale in gasirea de solutii adaptate locuitorilor pentru proiecte de regenerare urbana sau modernizarea zonei” a declarat Adrian Rus, broker-owner RE/MAX Action si initiator al ziarului.

Raca Raducanu este legat in mentalul colectiv de Giulesti si Rapid. Dar cati dintre romani stiu ca actorul Gheorghe Dinica s-a nascut si a copilarit in Giulesti, un cartier pe care l-a descris mai tarziu drept “colorat si pitoresc” si unde a prins si perioada razboiului, cu toate greutatile ei?

 

Am dedicat, de asemenea, o pagina povestii unui erou anonim al cartierului, Mihai Caldararu, un om cu un destin dificil, care a crescut in orfelinat si s-a luptat cu boala, dar care astazi reuseste sa ajute familii vulnerabile, copii institutionalizati si persoane cu dizabilitati. Un alt personaj important in spatiul acestui ziar este Primaria sectorului 6, din perspectiva problemelor punctuale colectate de la cetateni” a declarat Oana Tabacu, redactor-sef al ziarului Aqua City.

 

Ziarul Aqua City, tiparit in 60.000 de exemplare, este singurul produs de publishing centrat exclusiv pe viata unui anume cartier, un instrument care ajuta la construirea si dezvoltarea unei comunitati moderne, conectate si implicate. Ziarul se distribuie gratuit in zonele cheie din Giulesti-Crangasi, in peste 500 de puncte de expunere din hoteluri, cafenele, spatii de birouri si notariate, dar si in statiile de metrou Crangasi si Grozavesti.

***

AQUA CITY este un ansamblu rezidential situat in zona de N-V a Bucurestiului, in sectorul 6, langa Lacul Morii, cu acces direct din Soseaua Giulesti si este dezvoltat pe o suprafata totala de 75.000 mp de teren. AQUA CITY va avea o suprafata construita totala de 204.000 mp, este format din 6 imobile cu un regim de inaltime S+P+7/10/11 etaje si cu un total de aproape 2.000 de apartamente.                                                                                                                                         

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce-i preocupa pe romanii din mediul urban legat de achizitionarea unei locuinte Ce-i preocupa pe romanii din mediul urban legat de achizitionarea unei locuinte

Vezi mai multe articole