Gandacul marmorat-maron

Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre

31 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De aproximativ trei ani, linistea caselor noastre a inceput sa fie tulburata tot mai frecvent de aparitia unor insecte zburatoare, cu cochilie semi-dura si care emana un miros urat cand sunt strivite.

Este vorba despre gandacii puturosi marmorat maron, numiti stiintific Halymorpha Halys, care au devenit foarte cunoscuti in special in 2016, cand au existat putine case sau birouri in care sa nu fie semnalata prezenta acestora. La origine, insectele provin din Asia, unde sunt cunoscute pentru daunele pe care le produc culturilor agricole. Ele rod coaja fructelor si a legumelor pentru a se hrani, dar in meniul lor intra de asemenea insectele care se gasesc pe frunze.

Gandacii marmorat maron devin activi primavara, insa nici toamna nu este in totalitate un anotimp mort pentru acestia. Inaintea iernii, ei cauta un refugiu pentru sezonul rece. De obicei, se ascund in crapaturile caselor sau ale blocurilor, dar de foarte multe ori ajung in interiorul locuintelor. Aici intervine deranjul.

Cu toate ca gandacii marmorat maron nu se hranesc si nici nu se reproduc pe timpul iernii, ei vor reveni la viata in primavara si problema va continua.

  • Iata cateva recomandari pentru a preveni invazia gandacilor puturosi in casele noastre:
  • Sigilarea tuturor intrarilor (crapaturile din jurul usilor si ferestrelor)
  • Protejarea cu plase a cailor de acces si a gurilor de aerisire
  • Etanseizarea usilor exterioare

Din nefericire, gandacii puturosi sunt destul de greu de eliminat, odata intrati in casa. De aceea, oricat de vigilenti am fi, este recomandata solicitarea unei echipe de dezinsectie. Desigur, aceasta masura nu ar avea niciun efect daca nu vor fi aplicate in acelasi timp si masurile de preventie enumerate mai sus.

Sursa: Compania DDD

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator? Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator?
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
Cum sa protejam casa de animalul de companie Cum sa protejam casa de animalul de companie
Cum sa evitam aparitia si raspandirea racelii Cum sa evitam aparitia si raspandirea racelii
Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?
Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate

Vezi mai multe articole