on

Solutii naturale care tin paianjenii la distanta

08 decembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O varianta de a scapa de paianjenii care ti-au invadat casa este sa-i omori de fiecare data cand ii vezi, sa le distrugi plasele si cuiburile, sa nu-i lasi sa se inmulteasca. Cealalta varianta este sa-i tii la distanta si sa nu le permiti sa-si construiasca plase si sa se aseze “la casa lor”. Pentru varianta din urma poti folosi substante chimice, dar iti recomandam sa o faci intr-un mod natural, pentru ca exista multe solutii non-chimice pe care le ai la indemana.

Menta. Paianjenii pur si simplu nu suporta menta. Tot ce trebuie sa faci este sa torni ulei de menta si apa intr-o sticla cu pulverizator si apoi sa pulverizezi solutia prin casa, in special la colturile camerelor si in locurile intunecate din spatele dulapurilor, dupa aragaz, frigider sau sub pat si canapea. In casa vei avea un miros placut pentru tine, dar neplacut pentru paianjeni.

Otetul tine si el paianjenii la distanta. Tot cu ajutorul unui pulverizator aplica in locurile intunecate ale casei o solutie de otet si apa.

Lamaie sau castane. Pune bucati de coaja de lamaie in locurile in care apar de obicei paianjenii, precum si pe pervazul ferestrelor. Acelasi efect cu cel al cojilor de lamaie au si castanele: vor tine paianjenii la distanta de casa ta.

Solutie de sare cu apa. Paianjenii pot fi gasiti adesea pe plantele din ghivece. Pulverizeaza o astfel de solutie pe plantele din balcon, veranda si pervazele ferestrelor, dar ai grija ca solutia sa fie bine diluata, nu concentrata, ca sa nu omori plantele.

Si ultimele solutii pe care ti le dezvaluim sunt lumanarile parfumate si mirosul de tutun. Acestea actioneaza ca repelent in cazul paianjenilor.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Sorin

13 decembrie, 23:58

Multumesc pentru ponturi!
Despre ultima, cea cu mirosul de tutun nu stiu ce sa zic. Eu fumez ca turcii si tot am paianjeni.

Alte articole

Cum scapam de mucegai si igrasie? Cum scapam de mucegai si igrasie?
Cum scapi de paianjeni Cum scapi de paianjeni
Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II
Beneficiile luminii naturale Beneficiile luminii naturale

Vezi mai multe articole