on

Rolul elementelor unui hidrofor

02 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hidroforul este un sistem automatizat care asigura alimentarea cu apa a unui imobil. Este intalnit in special in zonele rurale care nu sunt racordate la reteaua de alimentare cu apa si la cea de canalizare, dar si in scoli, spitale sau cladiri de birouri, unde presiunea apei este foarte scazuta.

Un astfel de sistem automatizat are urmatoarele elemente componente:

Buson de umplere pentru amorsare – Asa cum ii spune si numele, acest buson este actionat pentru a umple cu apa corpul pompei si traseul de aspiratie in vederea amorsarii.

Buson de golire – Se foloseste pentru a goli pompa de apa in perioada iernii, protejand-o astfel de inghet.

Orificiu de aspiratie – Aici se conecteaza teava de aspiratie.

Orificiu de evacuare – La acesta se conecteaza teava de refulare. Este bine ca dupa acest stut sa fie montat un robinet cu bila.

Corpul pompei – Deoarece hidroforul se monteaza in medii cu umiditate ridicata, corpul pompei trebuie sa fie rezistent la coroziune, de aceea este realizat, de obicei, din inox.

Butelie – Aceasta inmagazineaza apa astfel incat hidroforul sa poata mentine presiunea apei intre anumite limite. In plus, butelia asigura si liniarizarea functionarii electropompei.

Motor electric – Actioneaza pompa.

Presostat – Acesta este un comutator comandat de presiunea apei din retea. Rolul lui este de a cupla sau de a decupla motorul electropompei in functie de valoarea presiunii apei din retea.

Manometru – Acesta indica presiunea apei din retea, nu si presiunea aerului din butelie.

Atentie, hidroforul clasic poate trage apa de la o adancime de maximum 8 metri. In cazul in care apa se afla la o adancime mai mare, este nevoie de un hidrofor cu ejector.

CITESTE SI: Cum alegem hidroforul in functie de nevoile cladirii deservite

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema
Renovarea unei case de la tara – Sfaturi pentru extinderea bucatariei de vara Renovarea unei case de la tara – Sfaturi pentru extinderea bucatariei de vara
Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie
Probleme des intalnite la hidrofor #1 – De ce nu porneste pompa Probleme des intalnite la hidrofor #1 – De ce nu porneste pompa
Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor Solutii moderne pentru nivelarea rapida a placarilor
5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure 5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure

Vezi mai multe articole