3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

21 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

“Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie”. Urmand acest proverb popular si principiu de gandire sanatos, vara este anotimpul optim pentru termoizolarea blocurilor. Lucrarea poate fi executata pe indelete, tencuiala are suficienta caldura pentru a se usca in conformitate cu indicatiile producatorului, iar daca se va intampla sa ploua in perioada in care termoizolati, cu siguranta va fi doar o ploaie rapida, care nu va ingreuna lucrarile si nici nu va afecta calitatea termoizolatiei. Cu toate acestea, se intampla uneori sa luati decizii gresite si ar fi pacat sa cheltuiti banii fara sa va bucurati apoi de tot confortul.

Iata care sunt cele mai des intalnite greseli in termoizolarea fatadelor, ca sa stiti sa le evitati:

1. Grosimea materialului izolant nu este bine aleasa. O izolatie termica eficienta depinde in primul rand de grosimea materialului termoizolant. De cele mai multe ori, tu sau mesterul care te sfatuieste aveti tendinta sa subapreciati grosimea minima a materialului termoizolant. Aceasta trebuie aleasa in concordanta cu grosimea si tipul peretelui existent. Adesea se foloseste in mod nepotrivit acelasi tip de izolatie pentru diverse lucrari de termoizolare, netinandu-se cont de particularitatile acestora.

2. Folosirea altor materiale decat a celor recomandate. Aceasta este o alta greseala frecvent intalnita la termoizolare. Desi, pentru realizarea unui sistem de termoizolatie a fatadelor, producatorii si specialistii recomanda folosirea anumitor materiale, mesterul sau firma de constructii care iti executa lucrarea va cauta sa utilizeze produse ieftine, poate chiar neconforme, pentru a castiga mai multi bani. Insa, aceste materiale ieftine sau neconforme pot cauza in timp deteriorarea izolaţiei. De aceea este bine sa folosesti doar materiale recomandate, sau sa il verifici pe contractorul lucrarii daca utilizeaza materiale neconforme.

3. Numarul insuficient de ancore pe metrul patrat este cea de-a treia greseala pe care multi au tendinta sa o faca. Nu te zgarci, nu face economie la costul ancorelor. Un numar mai mic de ancore pe metrul patrat decat cel optim va duce in timp la degradarea progresiva a intregii termoizolatii si, intr-o buna zi, aceasta pur si simplu se va desprinde de fatada. Cu siguranta nu-ti doresti sa se intample un astfel de incident, la fel cum nu si-l doresc nici trecatorii care se vor afla langa blocul tau in acel moment.

Speram ca, dupa ce citesti acest articol, tu nu vei face astfel de greseli. Spor la treaba!

Adauga un comentariu


31 Comentarii

Florentina Iordachescu

21 iunie, 12:49

Buna ziua,
Am o intrebare pentru dvs.: o casa cu pereti din caramida (60-70 cm grosime) ar trebui termoizolata?

Alte articole

Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare
Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie Zidurile duble la exterior: de ce sunt recomandate pentru orice constructie
Cum sa alegi culoarea de exterior a casei Cum sa alegi culoarea de exterior a casei
“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?” “Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”
Fatada casei: sfaturi de finisare a exteriorului locuintei Fatada casei: sfaturi de finisare a exteriorului locuintei
Termosistemul: sfaturi pentru alegerea celor mai bune materiale Termosistemul: sfaturi pentru alegerea celor mai bune materiale

Vezi mai multe articole