Casa termoizolata cu polistiren

3 greseli frecvente in termoizolarea fatadelor

21 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

“Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie”. Urmand acest proverb popular si principiu de gandire sanatos, vara este anotimpul optim pentru termoizolarea blocurilor. Lucrarea poate fi executata pe indelete, tencuiala are suficienta caldura pentru a se usca in conformitate cu indicatiile producatorului, iar daca se va intampla sa ploua in perioada in care termoizolati, cu siguranta va fi doar o ploaie rapida, care nu va ingreuna lucrarile si nici nu va afecta calitatea termoizolatiei. Cu toate acestea, se intampla uneori sa luati decizii gresite si ar fi pacat sa cheltuiti banii fara sa va bucurati apoi de tot confortul.

Iata care sunt cele mai des intalnite greseli in termoizolarea fatadelor, ca sa stiti sa le evitati:

1. Grosimea materialului izolant nu este bine aleasa. O izolatie termica eficienta depinde in primul rand de grosimea materialului termoizolant. De cele mai multe ori, tu sau mesterul care te sfatuieste aveti tendinta sa subapreciati grosimea minima a materialului termoizolant. Aceasta trebuie aleasa in concordanta cu grosimea si tipul peretelui existent. Adesea se foloseste in mod nepotrivit acelasi tip de izolatie pentru diverse lucrari de termoizolare, netinandu-se cont de particularitatile acestora.

2. Folosirea altor materiale decat a celor recomandate. Aceasta este o alta greseala frecvent intalnita la termoizolare. Desi, pentru realizarea unui sistem de termoizolatie a fatadelor, producatorii si specialistii recomanda folosirea anumitor materiale, mesterul sau firma de constructii care iti executa lucrarea va cauta sa utilizeze produse ieftine, poate chiar neconforme, pentru a castiga mai multi bani. Insa, aceste materiale ieftine sau neconforme pot cauza in timp deteriorarea izolaţiei. De aceea este bine sa folosesti doar materiale recomandate, sau sa il verifici pe contractorul lucrarii daca utilizeaza materiale neconforme.

3. Numarul insuficient de ancore pe metrul patrat este cea de-a treia greseala pe care multi au tendinta sa o faca. Nu te zgarci, nu face economie la costul ancorelor. Un numar mai mic de ancore pe metrul patrat decat cel optim va duce in timp la degradarea progresiva a intregii termoizolatii si, intr-o buna zi, aceasta pur si simplu se va desprinde de fatada. Cu siguranta nu-ti doresti sa se intample un astfel de incident, la fel cum nu si-l doresc nici trecatorii care se vor afla langa blocul tau in acel moment.

Speram ca, dupa ce citesti acest articol, tu nu vei face astfel de greseli. Spor la treaba!

Adauga un comentariu


31 Comentarii

Admin MC

12 septembrie, 11:01

Pe forumul Misiunea Casa, specialistii nostri, precum si membri comunitati va pot oferi o sumedenie de sfaturi referitor la problema dvs.

www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Ovidiu

12 septembrie, 08:19

Interesant articol, si mai interesante comentariile.
Sunt in faza de demarare a proiectării unei case unifamiliale. Discuții cu arhitectul pe diferite teme, fiind atins si subiectul termosistemului exterior la un moment dat. Arhitectul - polistiren expandat de 10cm, fără discuției. L-am întrebat de ce neaparat de 10, de ce nu de 8 sau de 12, de exemplu. Ca cică 30porotherm plus 10expandat sigur asigura încadrarea in standarde șamd. I-am spus ca iau in calcul vata bazaltică de 150mm, dar in opinia lui unul dintre dezavantaje ar fi "lăsarea" acesteia in urma unei eventuale absorbții de vapori de apa. Si cu cât ar fi mai groasa, cu arat se va lasa mai mult, necesitând astfel un alt sistem de fixare pe fațada, ceva de genul profilelor folosite la structurile de rigips. Recunosc ca sunt umpic pe dinafara in legatura cu modalitățile de fixare a termosistemelor pe baza de vata minerală. Ma puteți ajuta cu câteva informații?
Mulțumesc.

Dragos

16 iunie, 15:16

Care sunt cele mai bune materiale de izolat casa:polistiren expandat sau vata bazaltica?

iova

09 noiembrie, 14:30

buna am tot citit aici comentari si nu mai stiu ce sa cred deci: am o casa de chirpici cu 2 etaje vreau sa o izolez cu polistiren de 10 cm mentin ca grosimea peretelui este de 40 cm inainte de a face aceasta operatie vreau sa pun plasa de buzau apoi de rapit si sa o tencui si apoi sa pun polistirenul dar, am vazut ca in timp ma rog polistirenu se deformeaza de la soare ce idei imi dati va multumesc anticipat.

RADU Nicolae

22 iulie, 11:37

Am o casa P+1+M construita la rosu din BCA 25x20x60cm. Grosimea peretelui este de 25cm, pentru a o izola mai trebuie tencuita la exterior? Mai este nevoie sa o anvelopez termic? Daca da, cu ce este mai eficient termic si financiar?Multumesc anticipat pentru informatii.

Cornel Ion

30 iunie, 18:39

GABI nu vrea sa te dezamagesc dar la un perete de 40 cm caramida este necesara placa de 1mx1m nobasil - parok-rockwool grosime 10 daca exagerezi cu izolarea vei face vara cald ;-)
Pentru un BCA doar vata bazaltica sau nimic BCA are proprietati termice bune

Cornel Ion

30 iunie, 18:28

Pentru TRAENEL
Recomand la exterior vata lamelara densitate de 80 kg/ m3 dimensiunile sunt 1000x200 mm si pana la o innaltime de 7m nu este nevoie ancorare.
Inte placa OSB si Gipscarton recomand vata minerala bazaltica su densitate de intre 35 si 50 kg .
Folosinde aceste matetiale veti obcine un coeficient termic foarte bun dar cel mai important izolatie acustica si incendiara .
Totodata nu veti avea in oereze niciodata casa de vrabiute cicanitori si nici rozatoare.
Mult succes .

Cornel ion

29 iunie, 21:29

Vorbim de izolatia locuintelor termica acustica antiincendiara nu hydro.
Domnule Molnar lasati in pace germania acolo sunt tepe mult mai mari decat visati dumneavostra.
Dar daca doriti urmariti emisiunea Casa pe Pro 7 eentual ARD so veti afla ca totul este o mare teapa cu folosirea poliestirenului in constructii civile.
Din oacate in Ro auzi doar Standarduri Europene. Sa fim in rand cu tarile europene si tot asa . In romania au vrut sa interzica casele de chirpici iar Franta Canada sunt ultima moda casa eco .
Repet recomandarea. Inercati sa vedeti e face poliestirenul la foc , si la soare macar o lina .

GABI

24 iunie, 22:00

in loc de adeziv pt lipire folositi spuma de polistiren,este mult mai rezistenta

GABI

24 iunie, 21:56

pot da un sfat celor interesati de acest subiect,am experienta de 20 de ani in costructii. Termoizolarea cea mai buna se face cu vata bazaltica de 20 de centimetri,indiferent de perete, pentru ca acesta absoarbe caldura ,iar prin placarea lui acest lucru se diminueaza,dar nu trebuie uitat faptul ca izolarea termica trebuie facuta si la interior. Am un exemplu am izolat o casa de 4000 m2, interior si ext iar factura de gaz iarna este ,atentie 600 roni,la 1200 de m3 de aer,deci putin.

Alte articole

Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale Ce materiale poti alege pentru fatada casei tale
Cum sa-i dai o noua fata casei tale cu bani putini Cum sa-i dai o noua fata casei tale cu bani putini
Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare
Tapet pentru Exterior | Instabilelab Fibratex Tapet pentru Exterior | Instabilelab Fibratex
Repere estetice pentru exteriorul casei Repere estetice pentru exteriorul casei
Renovarea caselor istorice cu Austrotherm profile pentru fatade Renovarea caselor istorice cu Austrotherm profile pentru fatade

Vezi mai multe articole