on

Tencuiala decorativa siliconica: avantaje si dezavantaje

18 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tencuiala casei se poate face in foarte multe feluri. Conform celor de la cidconstruct.ro, atunci cand vine vorba despre tencuiala decorativa exista o multime de optiuni, incepand cu tencuiala decorativa acrilica, foarte populara pentru pretul sau bun si rezistenta mare, continuand cu tencuiala decorativa mozaic si terminand cu tencuiala decorativa siliconica si silicatica.

In ultimii ani, foarte populara a devenit tencuiala decorativa siliconica, iar motivele sunt numeroase si interesante.

Care sunt avantajele tencuielii decorative siliconice?

Tencuiala siliconica este un material realizat din rasini acrilice si siliconice, la care se adauga tot felul de aditivi, cuart si granule de marmura. Gratie capacitatilor sale estetice foarte bune, multi constructori aleg sa foloseasca tencuiala siliconica, indeosebi tencuiala decorativa duraziv, deoarece acest brand a reusit sa se evidentieze prin calitate.

Nu doar estetica este un punct important in decizia de achizitie, ci si alte avantaje uriase pe care le ofera aceasta tencuiala. Un duraziv standard cu silicon, spre exemplu, poate sa se evidentieze prin:

• O flexibilitate foarte mare. Indiferent de conditiile de mediu, poate sa reziste la crapaturi, impacturi si tot felul de exfolieri.

• Rezistenta la o multime de factori externi. Este ideala impotriva fungilor, a microorganismelor si chiar a apei. Fiind impermeabila, protejeaza impotriva infiltratiilor si poate sa fie folosita fara probleme chiar si in piscina. Factorii la care rezista au un numar mult mai mare si continua cu razele UV sau ciclurile de inghet-dezghet.

• Se aplica usor si adera usor la suport. In principiu, poate sa aiba aproape orice suport, atata vreme cat se respecta sfaturile de aplicare.

• Este foarte usor de intretinut, spalandu-se cu usurinta. Practic, spre deosebire de alte tipuri de tencuiala, cea siliconata nu va pune nicio problema atunci cand vine vorba despre curatenie.

• Nu creaza condens. Este un alt lucru extrem de important. Practic, este permeabila la vapori si impermeabila la apa.

Exista si dezavantaje ale acestei tencuieli?

Dupa o multime de cercetari din domeniul constructiilor, se pare ca nu exista dezavantaje, cel putin nu daca este aleasa o tencuiala bine realizata si daca se aplica corect. Este indicat sa se mizeze pe branduri de renume, care pot asigura incredere si sa se apeleze la profesionisti in momentul in care se aplica tencuiala. Exista o multime de greseli pe care cei care aplica pot sa le faca:

• Nu aplica uniform materialul. Daca nu se aplica continuu si uniform, tencuiala se poate usca foarte repede si poate genera o estetica nu tocmai placuta.

• Nu amesteca bine inainte de aplicare. Acest lucru poate duce la pigment neamestecat si la diferente mari de culoare.

• Aplicarea peste alt strat de tencuiala, doar in zonele in care sunt anumite probleme. In momentul in care se aplica o astfel de tencuiala trebuie sa se aplice pe toata suprafata peretelui. In caz contrar, chiar daca se foloseste acelasi material ca si in cazul tencuielii deja existente, vor aparea diferente mari de aspect.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

alex

28 iunie, 06:53

este adevarat ca numai respira pereti si ai posibilitatea de a se faca mucegai pe interior

Alte articole

Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata Termosistemul: cum poate fi protejata peste iarna o lucrare nefinisata
Profile decorative pentru fatada Profile decorative pentru fatada
Fatada ventilata – Lista avantajelor unei astfel de izolatii a casei Fatada ventilata – Lista avantajelor unei astfel de izolatii a casei
“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?” “Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”
Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra
Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare

Vezi mai multe articole