on

3 metode de a tine tantarii la distanta

14 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Din cauza faptului ca iarna si primavara au trecut, vremurile reci nu ne mai pot proteja de insectele ce reapar in sezonul cald, cum ar fi tantarii. Metodele de a te feri de ei sunt numeroase, insa cele mai multe se bazeaza pe insecticide pline de substante ale caror provenienta nu o stii si fata de care poti fi alergic. Cel mai indicat este sa iti prepari singur un repelent natural, din ingrediente pe care le poti gasi in casa.

  1. O planta cu numeroase utilizari, busuiocul este eficient si impotriva tantarilor. Un spray pe baza de busuioc aplicat direct pe piele va tine la distanta acesti mini vampiri. Ingredientele de care ai nevoie sunt: o cana de frunze de busuioc, 10ml ulei de busuioc, jumatate de cana de apa clocotita si 120 ml de alcool rafinat sau vodka. Introduceti frunzele intr-un recipient, apoi adaugati apa clocotita si lasati amestecul la infuzat timp de 3 ore. Dupa ce procesul de infuzie s-a terminat, turnati uleiul de busuioc in lichidul rezultat, apoi vodka. Agitati energic si puneti solutia rezultata intr-un pulverizator.
  2. O alta solutie eficienta pe care o poti folosi pentru a tine tantarii la distanta este amestecul de suc de lamaie cu ulei de eucalipt. Pune 5 picaturi de ulei de eucalipt si sucul unei lamai intr-un recipient si pulverizeaza amestecul pe piele inainte de a iesi din casa. Mirosul uleiului de eucalipt va respinge tantarii si te vor proteja de intepatura dureroasa a acestora.
  3. Daca esti in cautarea unei solutii mai exotice, poti recurge la achizitionarea unei plante carnivore. Nu costa mult, poate fi gasita in magazinele de specialitate si pe langa faptul ca va imbunatati estetica locului in care o plasezi, va atrage insectele in interiorul sau si le va consuma.

Secretul este sa iti planifici cea mai buna aparare impotriva tantarilor si a insectelor ce te pot leza in vreun anume fel. Solutii exista, trebuie doar sa le pui in aplicare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gradinile japoneze ca paradisuri austere Gradinile japoneze ca paradisuri austere
Folosirea faunei utile in combaterea biologica din culturile horticole Folosirea faunei utile in combaterea biologica din culturile horticole
Pavaje din Beton Amprentat Pavaje din Beton Amprentat
Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea II Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea II
Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil
Ingrijirea pomilor fructiferi Ingrijirea pomilor fructiferi

Vezi mai multe articole