on

4 destinatii de vacanta - Arhitectura impresionanta a oraselor europene

31 martie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Europa se bucura de un bagaj cultural foarte vast, fiind o destinatie ideala de vacanta in orice perioada a anului: o istorie complexa, veche de mii de ani, legende despre cei mai impunatori regi si imparati ai lumii si cladiri grandioase construite in cele mai diverse stiluri arhitecturale. Acestea din urma trebuie incluse ca factor decizional in alegerea destinatiei de vacanta deoarece iti pot oferi experiente culturale de neuitat. Ti-am pregatit 4 sugestii de orase europene ce te vor impresiona prin complexitatea detaliilor si ingeniozitatea constructiei.

Paris

Desi Parisul este recunoscut pe tot mapamondul pentru Turnul Eiffel, capitala Frantei te poate surprinde cu arhitectura sa, combinand stilul renascentist, baroc si cel modern. Palatul Versailles te intampina cu salile sale luxuriante, cu o arhitectura renascentista, iar Catedrala Notre Dame de Paris te va impresiona cu stilul sau gotic. Vizitand muzeul Louvre, poti admira in acelasi timp o structura moderna, dar si nepretuita colectie de arta ce se afla in interiorul acestuia.

Atena

Lacasul zeilor si eroilor din Grecia Antica, Atena iti promite o calatorie in trecut prin nenumaratele ruine ale vechilor temple si constructii grandioase. Cu puternice influente din arhitectura clasica si romana, cele mai importante atractii turistice pe care le poti vizita sunt Templul lui Zeus, Acropole si Pantenonul.

Barcelona

Barcelona nu trebuie ignorata daca intentionezi sa ai o vacanta cat mai interesanta. Arhitectura predominanta este cea gotica, contrastand cu cea moderna care a inceput sa isi faca simtita prezenta dupa expansiunea orasului. La Sagrada Familia, desi aflata in proces de restaurare, te va marca prin complexitatea detaliilor arhitecturale si prin maiestuozitatea sa.

Londra

Londra nu este caracterizata de un anumit stil architectural, insa asta nu inseamna ca nu ai nimic interesant de vazut. Capitala Marii Britanii este faimoasa pentru Turnul Londrei unde poti vedea ceasul Big Ben, pentru Westminster Abbey si Catedrala Sf. Paul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De BF e cel mai bine sa-ti cumperi accesorii pentru vacanta De BF e cel mai bine sa-ti cumperi accesorii pentru vacanta
5 destinatii ideale pentru ski 5 destinatii ideale pentru ski
Vara in toiul iernii Vara in toiul iernii
Sarbatori pascale sub privirile zeilor - Riviera Olimpului Sarbatori pascale sub privirile zeilor - Riviera Olimpului
Cum sa alegi cel mai bun troler de voiaj? Cum sa alegi cel mai bun troler de voiaj?
Destinatii alternative de vacanta pentru 1 mai Destinatii alternative de vacanta pentru 1 mai

Vezi mai multe articole