animale de casa

5 beneficii ale animalelor de casa

14 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi multi oameni nu sunt de acord cu animalele de casa, iar acestea necesita o investitie mare de timp, bani si ingrijire, un studiu recent sugereaza mai multe beneficii pentru sanatate aduse de aceste animalute.

Un animal de casa ii va face pe toti membrii familiei mai activi din punct de vedere fizic, va imbunatati sanatatea tuturor, va reduce nivelul de stres si sa nu uitam de dragostea si afectiunea neconditionata pe care un animal o ofera oamenilor.

Sa vedem beneficiile aduse de un animal de casa.

Mai multa activitate fizica. Cainii, in particular, pun in miscare toata familia, indiferent ca este vorba de o plimbare obisnuita sau o alergare jucausa in parc. Conform unui studiu realizat pe 2071 de copii din Marea Britanie si publicat in International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity – detinerea unui animal de casa a fost strans corelata cu mai multa activitate fizica – un antidot foarte bun impotriva pierderii in sir a orelor in fata calculatorului la copii.

                                            Cu cainele la plimbare

Imbunatateste sanatatea inimii. Conform mai multor centre de control si prevenire a bolilor, detinerea unui animal poate imbunatati nivelul de trigliceride si tensiunea arteriala. Rezultatele unui studiu intins pe o perioada de 20 de ani a aratat ca o pisica ofera protectie impotriva unor boli severe de inima. Alte studii arata ca si cainii pot avea aceleasi efecte, incluzand stabilizarea tensiunii arteriale.

Protectie impotriva alergiilor. Un studiu publicat in jurnalul Clinical and Experimental Allergya aratat ca prezenta unui caine sau a unei pisici in casa este asociata cu un risc redus de aparitie a respiratiei suieratoare, un simptom de reactie alergica comun la sugari si copiii mici. Cu toate acestea, firele de par ale animalelor pot declansa alergii puternice pentru unii oameni, deci nu ignorati acest lucru daca stiti ca un membru al familiei are deja o alergie. Depinde de fiecare organism in parte.

Empatie si grija. A avea un animal de casa in grija este un lucru mare pentru un copil. Il invata despre empatie si grija, marind nivelul sau de responsabilitate in familie prin sarcinile pe care le are in acest sens, dar si stima de sine.

Reduce stresul. Un animal de casa este cel mai bun remediu pentru stresul cauzat de job, scoala sau facultate. Acest aspect este corelat in mod direct cu activitatea fizica crescuta pe care o impune un caine, distragand atentia de la problemele de zi cu zi si stresul cotidian. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum scoti din casa mirosul animalelor de companie Cum scoti din casa mirosul animalelor de companie
Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita
Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase
Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1) Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1)
Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a) Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a)
KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor

Vezi mai multe articole