on

Caine sau pisica? 4 beneficii ale animalelor de companie!

08 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

„Numai cand vei iubi un animal, vei simti iubirea cu toata inima” – Anatol France

Prietenii nostri necuvantatori ne rasfata cu dragostea lor neconditionata, se bucura cand ajungem acasa si ne fac sa ne simtim mai bine chiar si atunci cand suntem suparati. Cele mai des intalnite animale de companie sunt cainii si pisicile. O raspandire mai modesta o au pasarile, rozatoarele, pestii si reptilele.

Nu exista nicio indoiala ca detinerea unui animal de companie vine la pachet si cu o responsabilitate pe termen lung, de la asigurarea hranei si a adapostului, la vizitele la veterinar si sarcinile zilnice. Dar prietenii nostri necuvantatori stiu sa ne rasplateasca inzecit.

  1. Reducerea stresului

Pe langa faptul ca animalele de companie ne ofera iubire si afectiune neconditionat, ele au si capacitatea de a ne calma, de a ne linisti, factori care pot reduce nivelul de stres. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, oamenii care au pisici sunt mai putin stresati si au cu pana la 40% mai putine sanse de a suferi de un atac de inima.

  1. Reducerea riscului de a dezvolta alergii

Un studiu realizat de Medical News Today, in anul 2015, sustine ca o expunere mai mare la potentialii alergeni de la o varsta frageda poate intari sistemul imunitar. Spre exemplu, daca inca de la inceputul vietii copiii au intrat in contact cu cainii sau cu animalele de la ferma, acestia vor avea un risc mai scazut de a face astm.

  1. Responsabilizarea celor mici

Pe langa faptul ca un animal de companie ii va aduce celui mic o mare bucurie, il va invata in acelasi timp ce inseamna responsabilitatea si raspunderea. In functie de varsta, copiii – sub supravegherea unui adult, pot ajuta la hranirea animalului de companie, la curatenie, la baie si periere, si bineinteles la plimbarea acestuia.

  1. Alunga singuratatea

Animalele de companie ne asigura o stare de bine, e minunat sa stii ca te asteapta cineva acasa, cineva care te iubeste neconditionat si care, pana la urma, are nevoie de tine.

Tu ce animal de companie ai? 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pisica drept animal de companie
Cum sa ingrijesti papagalul Cum sa ingrijesti papagalul
Cum scoti din casa mirosul animalelor de companie Cum scoti din casa mirosul animalelor de companie
Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici
KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor
Grija sporita pentru caini pe perioada iernii Grija sporita pentru caini pe perioada iernii

Vezi mai multe articole