caine cu fes

Grija sporita pentru animalele de companie pe perioada sarbatorilor de iarna

14 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent daca animalul tau de companie este un caine, pisica sau alt pet de apartament, acesta va avea nevoie de atentie sporita, din partea ta, pe perioada sarbatorilor de iarna. Iata de ce.

Atat catelul cat si pisica vor fi tentati sa se catere in bradul de Craciun, riscand astfel sa-l tranteasca si sa se intample accidente. In plus, ar putea sa inghita acele de brad. O varianta ar fi sa impodobesti un brad artificial. Daca preferi sa alegi bradul natural, nu lasa cainele sau pisica nesupravegheata, nu-i lasa singuri in camera cu bradul.

Beteala, globurile si luminitele din pomul de Craciun vor reprezenta o mare tentatie pentru animalul tau de companie. Plaseaza-le cat mai sus in brad, pentru ca pisica sau cainele sa nu ajunga la ele. Nu-ti doresti ca instalatia din pomul de iarna sa fie roasa de catel si astfel acesta sa se electrocuteze nu-ti doresti ca un glob sa ajunga intre dintii patrupedului. Inghitirea ornamentelor poate cauza probleme grave animalelor de companie.
Atentie si la plantele specifice Craciunului, vascul si craciunitele. Acestea contin substante la care animalele de casa sunt sensibile.

Nu ghiftui cainele cu resturile de mancare de la masa de Craciun. Daca l-ai invatat cu o dieta mai usoara, mancarea de Craciun o sa-i cada greu la stomac si l-ar putea imbolnavi.

Ai grija mare la lumanarile aprinse. Pisica ar putea sa se urce pe masa si sa le tranteasca, cainele ar putea sa traga de coltul fetei de masa si sa le rastoarne, provocand chiar un incendiu.

Acestea sunt cateva dintre masurile pe care este bine sa le iei pentru animalele de companie, in perioada sarbatorilor de iarna.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea
Rase de caini potrivite pentru copii Rase de caini potrivite pentru copii
Cele mai apreciate zece rase de caini de paza pentru casa Cele mai apreciate zece rase de caini de paza pentru casa
Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri
KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa

Vezi mai multe articole