Casa in stil mediteranean

02 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De multe ori simtim nevoia sa ajustam cate ceva in decorul casei, oferind incaperilor
casa stil mediteranean
un aer proaspat si pe cat posibil in ton cu vremea de afara. Accentele de culoare si decoratiunile usor de inlocuit in functie de sezon sunt cele mai simple metode pentru a schimba decorul.
 
Scoateti la lumina amintirile din cele mai frumoase vacante si transformati-le in cea mai originala amenajare, cu iz de poveste pentru toti invitatii dumneavoastra. Daca va place marea si vreti sa transpuneti in decorul casei macar un pic din farmecul ei , inspirati-va din romantismul stilului mediteranean. Este un stil vaporos, fin si distins in care predomina albul stralucitor precum si variatii de verde, albastru, galben, crem si maro, oferind o imagine relaxanta pentru orice incapere. Finisajele sunt exclusiv naturale, iar designul interior este in armonie cu arhitectura casei. Stilul mediteranean isi trage originea din tarile nordice ale Mediteranei, de unde si numele definit de multi designeri si arhitecti drept un stil spaniol modern, bazat pe eleganta decorurilor simple, o apropiere de natura si excluderea tehnologiilor de ultima ora. Acest stil este preferat de regula pentru casele de vacanta de la malul marii, dar nimic nu va opreste sa creati un ambient asemanator in locuinta dumneavoastra urbana.
 
Avantajul stilului mediteranean este tocmai usurinta cu care poate fi adoptat fara a fi necesar un buget consistent. Nu aglomerati o incapere cu prea multe obiecte, alegeti doar cele caracteristice stilului si pastrati doar strictul necesar. Cautati sa creati decorul utilizand tablouri pictate pe panza sau create din seminte si plante uscate, alegeti plante exotice, veioze pe suport din fier forjat cu abajur din sticla sau hartie si cateva rafturi pentru carti din lemn,  printre care presarati vase decorative de dimensiuni mici in care ati pus nisip, scoici si stelute de mare. Mobilierul din lemn masiv trebuie sa aiba un aer usor invechit, iar cum piesele antichizate sunt in trend anul acesta, nu va fi greu sa gasiti ceva potrivit. O alta varianta ar fi alegerea unor piese de mobilier din fibre vegetale impletite precum rattan, bambus sau zambila de apa, acestea avand de asemenea rolul de a transmite din caldura si romantismul stilului mediteranean.
 
casa amenajata in stil mediteranean
In general, materialele folosite in casele mediteraneane sunt, ca si in cazul culorilor, preluate direct din mediul natural: ceramica de diverse tipuri, piatra naturala, mozaic, ipsos alb sau tencuiala de gips pentru pereti, placi de lemn de pin pentru podea, grijnzi de lemn si accesorii din fier forjat. Iar daca in curtea interioara ati prevazut o terasa impresionanta cu zone de conversatie si relaxare,  poate si o mica fantana arteziana, puteti spune ca decorul mediteranean este complet.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta Design-ul geometric, cea mai la moda sursa de inspiratie pentru casa ta
Palatul Parlamentului Palatul Parlamentului
Alte 3 intrebuintari pentru instalatia bradului de Craciun Alte 3 intrebuintari pentru instalatia bradului de Craciun
Design interior in pas cu moda Design interior in pas cu moda
Casa cu exterior din cupru si plan inclinat Casa cu exterior din cupru si plan inclinat
Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie

Vezi mai multe articole