Chirii

30 septembrie, 2005

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La Iasi, chiriile au crescut cu 20% in asteptarea studentilor ramasi fara camin.

 

Principalele universitati iesene au respins, in ultimele zile, peste 10.000 de cereri de cazare, universitatile "Al. I. Cuza" si "Gh. Asachi" gazduind doar 13.000 dintre cei 23.000 de studenti care au solicitat cazare, potrivit datelor afisate pe site-urile acestor institutii de invatamant.

 

Cel mai mare deficit de locuri de cazare s-a inregistrat la universitatea "Al. I. Cuza", unde doar studentii cu medii mari au obtinut locuri in camin, transmite corespondentul Mediafax.

 

"Doar la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor (FEAA) au ramas fara cazare 3.000 de studenti. Ultima medie cu care s-a intrat in camin a fost 9,16. La alte facultati selectia a fost si mai dura. La Litere au prins loc in camin doar cei care au avut peste 9,60", a subliniat Dana Iosub, responsabil cu cazarea studentilor la FEAA. Studentii ramasi fara locuri in camine s-au orientat spre locuintele de inchiriat. Ca urmare, dupa cum apreciaza analistii de pe piata imobiliara, tarifele la chirii au crescut brusc, cu peste 20%. Pentru o garsoniera nemobilata, intr-o zona periferica, se platesc 100-120 euro, in vreme ce un apartament mobilat cu trei camere ajunge si la 500 de euro, in zonele centrale.

 

 

(Gandul)

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistemul unic de inregistrare Sistemul unic de inregistrare
Casele de pe Valea Prahovei, tot mai scumpe Casele de pe Valea Prahovei, tot mai scumpe
Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit» Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit»
Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias
TeraPlast Recycling - cel mai mare reciclator de PVC rigid din Romania TeraPlast Recycling - cel mai mare reciclator de PVC rigid din Romania
Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009 Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole