Sistemul unic de inregistrare

17 decembrie, 2004

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De anul viitor, piata imobiliara va fi mai sigura. Cel putin asa a dat asigurari nou-infiintata Agentie Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

Schematic, prin noul sistem, in cazul unei tranzactii se reduce timpul necesar eliberarii extraselor de carte funciara si se elimina cozile formate la birourile respective. Aceste documente vor putea fi obtinute direct de la orice birou notarial care va fi conectat la baza electronica de date a ANCPI.

Odata cerut extrasul, acesta nu va mai putea fi din nou solicitat pentru o perioada de cinci zile, ceea ce face imposibile tranzactiile multiple cu un imobil.

Mai mult, sistemul este operabil si pentru unitatile bancare atunci cand se analizeaza un dosar de credit ipotecar. Notarii dau asigurari ca prin aceasta procedura nu se vor scumpi serviciile notariale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucuresti Mall Vitan aduce in Romania primele premii Hermes Bucuresti Mall Vitan aduce in Romania primele premii Hermes
Piata de Real Estate din Romania da semne de maturizare Piata de Real Estate din Romania da semne de maturizare
Mansarde si Acoperisuri la Construct Expo 2012 Mansarde si Acoperisuri la Construct Expo 2012
SYMMETRICA: De unde aleg clientii finali sa cumpere pavajul SYMMETRICA: De unde aleg clientii finali sa cumpere pavajul
Chiriile din Romania le-au depasit pe cele din Ungaria si Cehia Chiriile din Romania le-au depasit pe cele din Ungaria si Cehia
Cadastrul agricol costa intre 2 si 10% din valoarea terenului Cadastrul agricol costa intre 2 si 10% din valoarea terenului

Vezi mai multe articole