on

ADM Capital si Wienerberger anuleaza vanzarea firmei Brikston Construction Solutions SA

10 iulie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

ADM Capital, fondul internațional de private equity cu 20 de ani de experiență pe piețele emergente, a fost de acord să-și vândă integral acțiunile catre Wienerberger AG din Austria în octombrie 2017, iar tranzacția a fost înaintată Consiliului Concurenței din România pentru procesul de evaluare si aprobare. În urma corespondenței cu Consiliul Concurenței din România, ADM Capital și Wienerberger au anulat vânzarea firmei Brikston Construction Solutions S.A.

Anthony Stalker, Partener al ADM Capital, a comentat: "Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat întotdeauna asupra creșterii cifrelor de afaceri si profitabilitatii companiilor noastre. Brikston a înregistrat o creștere puternică sub ADM Capital și a îmbunătățit profitul operațional cu mai mult de 75% in ultimii patru ani. Împreună cu echipa de management, vom fi dedicați creșterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice și anorganice".

Înființată în 1967 ca entitate de stat și privatizată în 1994, Brikston este un producător de cărămidă de elita din România. Brikston ofera industriei de construcții din România un portofoliu extins de produse constând din blocuri ceramice, cărămizi pline, caramizi pentru fațade, tigle ceramice și produse decorative în diverse culori și dimensiuni. Cu sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2017, avand o rețea de distribuție dezvoltata prin care vizează o mare parte din teritoriul României, precum și exporturi către Republica Moldova și Ucraina.

Grupul ADM Capital

Fondat în 1998, ADM Capital are peste 20 de ani de experiență în investiții în piețele emergente din 20 de țări. Cu peste 50 de persoane in birourile locale, inclusiv Alma Ata, Istanbul, Londra, Moscova, Kiev și Hong Kong, activele administrate ale ADM Capital depășesc acum 1,3 miliarde USD. Activitatea europeana a companiei ADM Capital este operată sub umbrela CCL Capital.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați admir@admcap.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Foamea de lux duce pretul metrului patrat la 6.000 de euro Foamea de lux duce pretul metrului patrat la 6.000 de euro
Brico Dépôt aniversează un an de succes pe piaţa de bricolaj din România cu deschiderea a şase noi depozite Brico Dépôt aniversează un an de succes pe piaţa de bricolaj din România cu deschiderea a şase noi depozite
Caramida revine in prim-plan Caramida revine in prim-plan
Cele mai potrivite sisteme de umbrire Cele mai potrivite sisteme de umbrire
Produsele SIKA, folosite in proiecte arhitecturale emblematice Produsele SIKA, folosite in proiecte arhitecturale emblematice
Inchirierea caselor noi, o afacere care ia viteza Inchirierea caselor noi, o afacere care ia viteza

Vezi mai multe articole