on

Grupul Leier, investitii de peste 25 mil. euro in Romania

24 august, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Companiile din Romania ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din centrul si estul Europei, deruleaza in prezent investitii de peste 25 mil. Euro, cumulat.

Investitiile aflate in desfasurare presupun deschiderea a doua fabrici de betoane in judetele Cluj si Arad, edificarea unei noi sectii de prefabricate din beton la Iasi, precum si dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de productie in fabricile actuale ale Grupului Leier din Romania.

Unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel national, Grupul Leier, este prezent pe piata locala din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din Romania deschisa sub tutela sa. Ulterior, mizand pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piata romaneasca a materialelor de constructii, Leier a cumparat in 2018 cea mai mare fabrica de caramida la nivel national – Brikston, iar in 2019 si-a consolidat pozitia prin achizitionarea Siceram – singurul producator de tigla si blocuri ceramice din Romania.

 

LEIER ROM, prima fabrica din portofoliul Grupului Leier in Romania

 

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri inregistrata de Leier Rom in anul 2019 a fost de peste 5 milioane de Euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent. Aceasta are la baza productia de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidarie, elemente pentru sisteme de canalizari, dale, pavele, cosuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante si alte produse speciale de inalta calitate.

Inca de la inceput, produsele noastre au beneficiat de un inalt standard calitativ, iar increderea acordata de partenerii nostri ne-a motivat sa continuam pe aceeasi linie si sa identificam constant solutii, noi produse si servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este si unul dintre motivele pentru care am dat startul a doua noi investitii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat Cristian Suciu, Director General Leier Rom.

Prima fabrica Leier din Romania s-a construit in 2005 si si-a inceput activitatea in iunie 2006. Cristian Suciu detine din 2007 functia de Director de Vanzari si din 2008 functia de Director General. Potrivit acestuia, cele doua investitii noi ale companiei sunt in localitatile Simand, judetul Arad, respectiv Catcau, judetul Cluj.

 

LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic in ascensiunea pe piata romaneasca de zidarie ceramica

Strategia de dezvoltare a grupului Leier in Romania s-a concretizat in anul 2018 prin achizitia celei mai mari fabrici de caramida la nivel national – Brikston. In 2018, Brikston a inregistrat o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, cu peste 6% fata de anul precedent, atingand peste 22 milioane de Euro, acest rezultat fiind inca o ydata depasit in 2019 impreuna cu noua echipa de conducere.

 „Leier Brikston este singurul producator de blocuri ceramice si caramizi ce are o retea de distributie cu acoperire nationala in Romania si Republica Moldova. In prezent, echipa noastra de vanzari este angrenata in promovarea si vanzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel solutii complete de constructie. Pentru a ne adapta la nevoile si cerintele pietei, derulam in Iasi o investitie intr-o sectie de produse din beton”, a declarat Adrian Minzat, Director General Leier Brikston.

Adrian Minzat detine actuala functie incepand cu anul 2018, dupa ce, anterior, a fost Director de Vanzari si Logistica in cadrul companiei Brikston Construction Solutions S.A. din anul 2007.

LEIER SICERAM, consolidarea cotei pe piata materialelor de zidarie ceramica si invelitori

Grupul Leier si-a consolidat pozitia strategica in piata materialelor de zidarie ceramica prin achizitia, la inceputul lui 2020, a unui unicului producator roman de tigla si blocuri ceramice din zona centrala a Romaniei – Siceram. In anul 2019, Siceram a inregistrat o cifra de afaceri de peste 22 mil. Euro, in crestere cu 18% fata de anul precedent.

Alaturarea la Grupul Leier ne provoaca sa ne antrenam in fiecare zi pentru cresterea standardelor, dat fiind faptul ca Leier este recunoscut ca un producator de top pe piata materialelor de constructii din Europa. Pe langa vanzarea produselor Siceram, acordam atentie intregului portofoliu de produse Leier. Suntem mandri sa propunem o gama extinsa de produse clientilor nostri, in dorinta de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe incredere si respect reciproc. In marea familie Leier, un accent deosebit se acorda resursei umane, pregatirea profesionala a acesteia fiind pentru fiecare companie un element cheie in obtinerea succesului.” a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Mihaela Haidiner ocupa actuala functie incepand cu anul acesta, dupa ce anterior a fost mai mult de 10 ani Director Comercial si membru al Consiliului de Administratie la o mare companie producatoare de materiale de constructii.

 

###

Despre Leier Group

Grupul Leier este activ in 7 tari (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina) in domeniul productiei de materiale pentru constructii, comercializarii si service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai si Skoda), in cel imobiliar si al confectiilor metalice / ingineriei mecanice.

Ascensiunea Grupului Leier catre elita pietei materialelor de constructii la nivel international a inceput in urma cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator si patron. Pana in prezent, Grupul se afla exclusiv in proprietatea familiei, trei generatii gestionand impreuna afacerile si evolutia companiei. Grupul Leier inregistreaza in prezent o cifra de afaceri de peste 350 mil. Euro, in cele peste 40 de fabrici.

 

Despre Leier Rom

Leier Rom a fost infiintata in anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar in toamna anului 2005 au inceput lucrarile de constructie a noii fabrici Leier in comuna Unirea, judetul Alba. Unitatea de productie si-a inceput activitatea in iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidarie si cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de productie s-a finalizat in vara anului 2009, iar incepand cu 2014 paleta de produse realizate in aceasta locatie a fost completata cu panouri fonoizolante de inalta calitate din elemente Durisol.

Despre Leier Brikston

Brikston Construction Solutions SA este unul dintre principalii jucatori ai pietei romanesti de materiale pentru zidarie si finisaje, compania avand in spate o experienta de peste 47 de ani si un numar de peste 200 de angajati.

Compania a fost infiintata in 1969 sub numele de Fabrica de Produse Ceramice. In anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Intreprinderii de Materiale de Constructii Iasi, cu doua sectii -  sectia de produse ceramice si sectia de prefabricate. Cele doua sectii ale I.M.C. Iasi au devenit societati comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucuresti, incepand cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iasi a devenit companie independenta.

In anul 2007, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investitii si schimbari majore in companie, iar in 2014, pachetul majoritar al companiei a fost preluat de fondul de investitii ADM Capital.

In anul 2018, Brikston Construction Solutions S.A. a fost achizitionata integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat initiate investitii in operarea durabila si pe termen lung a fabricii.

Despre Leier Siceram

S.C SICERAM S.A. este o companie producatoare de materiale de constructii din Sighisoara, cu o istorie de peste 100 de ani in productia caramizilor si tiglelor ceramice. Compania a fost privatizata in anul 1995 prin metoda MEBO.

In anul 2005 Siceram a finalizat constructia actualei fabrici de productie a caramizilor, in urma unei investitii de 11 mil. Euro, capacitatea noii linii de productie fiind de 800 tone pe zi.

In anul 2008, compania a finalizat o alta investitie, intr-o fabrica de productie a tiglelor de acoperis, cu o valoare de cca. 16 mil. de Euro si o capacitate de productie de 1,4 mil. bucati pe luna.

La inceputul lui 2020, Siceram S.A. a fost achizitionata de catre Grupul Leier. Si aici Grupul Leier a initiat imediat investitii, pentru a creste in continuare nivelul calitativ ridicat al produselor.

Viziunea Grupului Leier in Romania

Grupul Leier are convingerea ca piata romaneasca a materialelor de constructii este intr-o continua dezvoltare si participa activ la aceasta prin investitiile de amploare ce asigura un inalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evolutia pietei. Investitiile in infiintarea unor noi puncte de lucru sunt menite sa asigure Grupului proximitatea fata de clientii sai, conducerea companiei fiind deschisa si altor posibile achizitii.

 

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Programe dedicate persoanelor cu venituri medii - la Targul Imobiliar PROJECT EXPO! - 28 Mai 2009 Programe dedicate persoanelor cu venituri medii - la Targul Imobiliar PROJECT EXPO! - 28 Mai 2009
VEKA aduce in Romania o inovatie in domeniul sistemelor de profile PVC: VEKA SPECTRAL VEKA aduce in Romania o inovatie in domeniul sistemelor de profile PVC: VEKA SPECTRAL
Unul din 10 bucuresteni care au nevoie de casa si-o poate permite Unul din 10 bucuresteni care au nevoie de casa si-o poate permite
HORNBACH a investit 2,8 milioane euro in extinderea magazinului din Sibiu HORNBACH a investit 2,8 milioane euro in extinderea magazinului din Sibiu
Numar record de inscrieri la cel mai mare concurs de start-up-uri din sectorul energetic Numar record de inscrieri la cel mai mare concurs de start-up-uri din sectorul energetic
Masuri «uitate» de guvernanti. Reabilitarea termica cu bani de la UE si privatizarea "desteapta" a sectorului energetic - 02 Februarie 2009 Masuri «uitate» de guvernanti. Reabilitarea termica cu bani de la UE si privatizarea "desteapta" a sectorului energetic - 02 Februarie 2009

Vezi mai multe articole