Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (prima parte)

Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (prima parte)

06 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

S-a lasat frigul peste Romania, sezonul rece si-a intrat in drepturi iar regiile de termoficare au inceput deja sa livreze agent termic catre populatie. Evident, acest lucru deschide eternele discutii: cat va veni caldura, cat de mari vor fi facturile si cum le vom plati, mai da guvernul ajutoare de incalzire si pentru sezonul rece 2012-2013, care va fi cuantumul acestora si care sunt conditiile pentru a le accesa.

Familiile care folosesc pentru incalzire energia termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza si in acest an de un ajutor lunar pentru incalzirea locuintei ce este acordat din bugetul de stat. Acest ajutor se acorda doar in cazul in care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depaseste suma de 786 lei. In cazul unei persoane care locuiste singura intr-un apartament sau imobil, venitul acesteia trebuie sa fie de pana la 1.082 lei. De ajutor pentru incalzire beneficiaza si persoanele care folosesc drept combustibil gazele naturale, pacura, carbune etc, cu conditia ca venitul net mediu lunar pe membru de familie sau persoana singura sa fie mai mic de 615 lei.

Evident ca exista o serie de conditii pe care solicitantul ajutorului pentru incalzire trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine subventia (altele decat venitul net mediu lunar pe membru de familie). Nu primesc aceste subventii persoanele care, pe langa locuinta de domiciliu, au in proprietate cladiri sau alte spatii de locuit, autoturisme care depasesc 1.600 cm3, autocamioane, remorci, barci cu motor, iahturi, utilaje agricole cum ar fi tractoare, combine, prese de ulei, gater si alte utilaje de taierea si prelucrarea lemnului. Nu primesc ajutor pentru incalzire nici familiile care poseda in jurul locuintei teren intravilan ce depasteste 1.000 m2 (pentru locuinte aflate in zona urbana) sau 2.000 m2 (pentru locuinte aflate in zona rurala), precum si cei care poseda teren arabil, fanete, vii, livezi, gradini de legume, paduri in suprafete ce depasesc prevederile enuntate in O.U.G. nr.70/2011 si H.G. nr. 920/2011

Pentru cei care isi incalzesc locuinta cu gaze naturale, cuantumul ajutorului pentru incalzire incepe de la 262 lei pentru familiile cu venituri nete medii lunare mai mici de 155 lei si descreste pana la 19 lei in cazul veniturilor nete medii lunare de pana la 615 lei.

Pentru cei care isi incalzesc locuinta cu combustibili solizi sau petrolieri, cuantumul ajutorului pentru incalzire incepe de la 54 lei (venituri mai mici de 155 lei) si descreste pana la 16 lei (venituri de pana la 615 lei).

Familiile care utilizeaza energie termica pentru incalzirea locuinţei primesc o compensare de 90% daca au venituri mai mici de 155 lei, procentul de compensare scazand pana la 5% pentru venituri de pana la 786 lei. Persoanele care locuiesc singure si au venituri mai mici de 155 lei primesc o compensare de 100% a cheltuielilor de incalzire a locuintei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii
Instalatii conexe centralei termice Instalatii conexe centralei termice
Pompa de caldura, ieftina si ecologica Pompa de caldura, ieftina si ecologica
Cat ne costa incalzirea iarna asta Cat ne costa incalzirea iarna asta
Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Impactul reviziilor pentru echipamentele de incalzire, ventilatie si pompele de caldura Impactul reviziilor pentru echipamentele de incalzire, ventilatie si pompele de caldura

Vezi mai multe articole