on

Alegerea cuptorului incorporabil

17 noiembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Clasicele cuptoare ale aragazurilor obisnuite iti mai satisfac exigentele in materie de gatit? Dar in materie de design, ergonomie a spatiului si functionalitate? Tindem sa credem ca raspunsul este nu. Tehnologia a evoluat mult si are o multime de aplicatii inclusiv in domeniul electrocasnicelor pentru bucatarie.  Un cuptor incorporabil este net superior vechiului cuptor de aragaz, iar atunci cand decizi sa achizitionezi unul este bine sa stii exact cum sa il alegi, ce sa ai in vedere si ce iti poate oferi.

Cand il alegi, fii atent la dimensiunile cuptorului. In cazul in care mobilierul unde trebuie incorporat cuptorul exista deja, masoara cu atentie spatiul alocat acestuia, astfel incat sa nu fii nevit sa modifici mobila. In cazul in care mobilezi si dotezi bucataria de la zero, cu mobila facuta pe comanda, este recomandat sa cumperi dinainte cuptorul incorporabil, astfel incat cel care face mobila sa stie precis care vor fi dimensiunile si designul.

Alimentarea cuptorului incorporabil. Poate sa fie cu gaz sau cu energie electrica, fiecare avand avantajul si dezavantajul sau. Costurile de functionare ale unui cuptor incorporabil pe gaz sunt mai mici, dar un astfel de cuptor nu se incalzeste uniform, caldura mai mare se concentreaza in partea de sus. Prezinta avantaj pentru cei care apreciaza friptura, musacaua sau lasagna cu o crusta. Cuptorul incorporabil electric are costuri de functionare mai mari decat cel pe gaz, incalzirea mancarii are loc mai repede, dar preparatele se vor coace mai uscat.

Poti alege un cuptor electric cu convectie, care ofera cele mai bune performante in incalzire uniforma si rapiditate de coacere, precum si un reglaj adecvat pentru fiecare tip de aliment. Cuptorul electric cu convectie incorporeaza un sistem de ventilare ce optimizeaza aerul si temperaturile interne, oferind un foarte bun randament, dar si pretul acestui cuptor este ceva mai mare.

Acorda atentie functiilor pe care le are cuptorul incorporabil. Functia de autocuratare este foarte utila, intrucat presupune curatarea automata a cuptorului, scutindu-te pe tine de o munca in plus. Functia de autocuratare catalitica este cel mai des intalnita la un cuptor incorporabil. Aceasta presupune o captuseala catalitica speciala a interiorului cuptorului, care absoarbe grasimea si mizeria, dupa care o arde la o temperatura foarte mare. Astfel, interiorul cuptorului va fi tot timpul curat.

O functie utila este si cea de ventilatie. Fiind incorporabil, cuptor nu trebuie sa se supraincalzeasca nici in interior, dar nici la exterior, acolo unde intra in contact cu mobilierul. Ventilatia pentru interior inseamna o distribuire uniforma a temperaturii in fiecare colt al cuptorului, astfel incat sa obtii preparate gatite perfect.

Materialul din care sunt realizate cuptoarele incorporabile este si el important. Inoxul isi pastreaza calitatile in timp si poate fi tratat impotriva petelor si a oxidarii. Cuptoarele incorporabile din sticla rezistenta sunt usor de intretinut, dar trebuie sa ai atentie mare sa nu sufere socuri mecanice. Mai exista si varianta cuptoarelor incorporabile din tabla emailata.

Si inca ceva. In cazul in care tii regim si iti doresti un cuptor care prepara alimentele cat se poate de sanatos, iti recomandam un cuptor incorporabil cu gatire  pe abur.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea masinii de spalat Alegerea masinii de spalat
Aspiratorul - generalitati Aspiratorul - generalitati
Cum cureti masina de spalat Cum cureti masina de spalat
3 avantaje ale storcatorului de fructe si legume prin presare la rece 3 avantaje ale storcatorului de fructe si legume prin presare la rece
Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul
Frigider sau combina frigorifica? Ce sa alegi mai avantajos? Frigider sau combina frigorifica? Ce sa alegi mai avantajos?

Vezi mai multe articole