Amenajare crama

06 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cei mai multi dintre cei care locuiesc la casa se bucura de numeroase avantaje: gradina, garaj sau spatii de depozitare subterane. Daca sunteti fericitul posesor al unei asemenea locuinte, Misiunea Casa va invata cum sa transformati un beci sau pivnita intr-o moderna si stilata crama. Amenajarea pe care v-o propunem contine si cateva elemente de arhitectura italiana si germana.
 
Intrucat lucrarea de amenajare se desfasoara undeva la subsol, se va realiza o hidroizolatie in doua straturi pentru protectia peretilor impotriva umezelii. 
 
Am pastrat specificul rustic al salii, si am placat peretii cu piatra naturala. Pentru acest tip de placare o atentie deosebita se acorda rosturilor dintre placi - chitul ales va fi unul special pentru rosturi late. Pentru pastrarea unui design unitar trebuie sa acordati atentie deosebita orizontalitatii placilor.
 
Finisajul peretillor va fi completat prin montarea unor grinzi decorative din lemn. Aceste insertii de lemn dau incaperii o eleganta si distinctie aparte. Daca structura beciului dvs nu include si asemenea elemente constructive, pot fi montate si unele aparente.  
   
Inainte de a fi montate, grinzile se grunduiesc cu o solutie pe baza de apa, pentru lemn netratat. In acest mod se asigura o protectie indelungata lemnului intrucat grundul contine de obicei si substante insecticide si acaricide.
Daca doriti puteti sa montati grinzi din lemn si pe tavanul incaperii. In acest fel veti obtine o crama moderna cu insertii in maniera traditionala si care va semana tot mai mult cu hanurile romanesti de odinioara.
 
Iar pentru ca totul sa fie ca la carte, finisarea pardoselii se va poate finisa cu o colectie ceramica potrivita pentru stilul rustic al cramei.
 
Usa este elementul care va influenta in mod hotarator perceptia asupra intregului spatiu. Pentru a pastra echilibrul cromatic al amenajarii, am ales o usa de nuanta ciresului care se armonizeaza perfect cu stilul rustic al cramei noastre.
 
Ambientul va fi completat cu mese si scaune din lemn masiv dar si obiecte decorative ce pot fi folosite si in scopuri practice cum ar fi, butoaie din lemn, damigene, suporturi, rafturi, carafe si sticle de vin.
 
O asemenea crama poate constitui un loc placut unde sa va racoriti in dupa-amiezile fierbinti de vara alaturi de cativa prieteni.
 
 
 
CLICK stanga pentru a mari imaginile
   

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Crama - lux la indemana Crama - lux la indemana

Vezi mai multe articole