on

Amenajarea dormitorului: alegerea saltelei si sfaturi pentru un somn odihnitor

09 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Importanta somnului este, de cele mai multe ori, neglijata de cei mai multi dintre noi, atat din punct de vedere al regularitatii si al duratei acestuia, cat si din punct de vedere al confortului asigurat pentru acest moment al fiecarei zile.

Daca programul de somn este mai dificil de respectat din diverse motive, alegerea celor mai bune solutii pentru odihna respecta aceleasi principii pentru oricine. De aceea, am ales sa iti dezvaluim care sunt reperele care te vor ajuta sa iti transformi dormitorul intr-un adevarat templu al somnului.

Cum alegi salteaua

Foarte multi cumparatori considera ca alegerea unei saltele este o operatiune simpla, care nu necesita foarte multa documentare in prealabil. Insa, factorii de care trebuie sa se tina cont sunt esentiali pentru o odihna ca la carte.

In cazul persoanelor cu probleme la spate, este indicata o vizita la medic inainte de achizitionarea saltelei. Doctorul poate face o recomandare in acest sens, pentru reducerea afectiunilor coloanei, respectiv alegerea unei saltele mai moi sau mai tari, cu memorie, pe arcuri, etc. De retinut ca pentru copiii pana in 14 ani, nu este recomandata utilizarea saltelelor cu memorie.

Apoi, greutatea persoanei sau a persoanelor care vor dormi pe saltea, precum si stilul de somn, sunt alte amanunte importante in alegerea acesteia.

Stabileste bugetul pentru saltea in functie de brand

Recomandarea distribuitorilor de saltele, precum Domafon, este aceea ca viitorii cumparatori sa tina cont mai degraba de reputatia firmei producatoare decat de pret. Cumparatorii ar trebui sa studieze atent reputatia brandului si recenziile din dreptul produselor acestuia, pentru a evita neplacerile ulterioare. Sugestia vine in contextul in care, in ultimii ani, pe piata au aparut si firme care comercializeaza produse de o calitate indoielnica, care pot provoca sau agrava afectiuni ale spatelui.

Pastreaza strictul necesar in dormitor

In principiu, dormitorul ar trebui sa fie doar un spatiu rezervat odihnei. De aceea, tipul de decorare recomandat este unul minimalist, in care televizorul nu isi gaseste locul. In schimb, elementele care contribuie la un somn odihnitor trebuie imbinate armonios. Foarte inspirata in acest sens este alegerea unui pat tapitat si cu marginile rotunjite, pentru evitarea accidentarilor, cu atat mai mult daca in incapere are acces si un copil mic. De asemenea, patul ar trebui sa fie unul cu picioare, care sa permita curatarea de praf a podelei de sub acesta. Luminozitatea este un alt aspect esential pentru orice dormitor, iar un iluminat difuz si peretii vopsiti in culori neutre sau pale pot rezolva acest deziderat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Textilele personalizeaza dormitorul Textilele personalizeaza dormitorul
Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg? Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg?
Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect
Salteaua noastra cea de toate noptile Salteaua noastra cea de toate noptile
Paturi de vis Paturi de vis
10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare 10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare

Vezi mai multe articole