Pilota

Ce trebuie sa stii cand iti alegi pilota

19 noiembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ce fel de persoana esti? Una friguroasa, care se inveleste bine de tot in noptile de iarna, pentru a nu tremura de frig desi caloriferul arde si esti imbracat cu pijama flausata, sau una care simte ca se sufoca sub plapuma groasa si grea a bunicii?

Randurile urmatoare iti vor fi de folos, pentru ca te vor invata cum sa-ti alegi pilota ideala.

Exista mai multe tipuri de pilote, in functie de anotimp: pilote doar pentru iarna sau doar pentru vara, pilote pentru primavara&toamna, dar si pilote “4 anotimpuri“. Pilota pentru iarna este mai groasa si mai densa, cam 450 grame/m2, in timp ce una pe care sa o folosesti primavara si toamna are o densitate de 300 grame/m2.

Conteaza foarte mult materialul din care este facuta pilota. Exista pilote a caror umplutura este din fibre sintetice, precum nanofibra, care este fina, imita puful de gasca si nu provoaca alergii deoarece nu absoarbe praful. Pilotele din material sintetic sunt usor de intretinut si permit aerului din interior sa circule, dar au dezavantajul ca se taseaza in timp. Exista si pilote umplute cu puf de gasca, lana sau bambus. Pilotele cu puf sunt foarte usoare dar calduroase, insa au doua dezavantaje: intretinerea lor necesita mai multa atentie si nu sunt recomandate persoanelor care sufera de alergii.

 

In functie de producator, pilotele sunt clasificate cu nivel de caldura ce variaza de la 1 la 6. Nivelul de caldura 1 semnifica faptul ca pilota este racoroasa, nivelul de caldura 6 este atribuit pilotelor foarte calduroase.

Inainte sa o cumperi, citeste cu atentie eticheta cu instructiunile de intretinere a pilotei, pentru ca va trebui sa o speli cel putin o data pe an.

 

Si nu uita ca, pentru a putea fi considerata ideala, o pilota trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
- sa fie usoara si subtire;
- sa nu iti dea impresia ca te sufoca;
- sa tina de cald, dar fara sa transpiri sub ea;
- sa nu retina umiditatea;
- sa incapa si sa poata fi spalata in masina de spalat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele 3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele
Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea
Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor Cum sa alegi cel mai bun pat pentru un somn odihnitor
Paturi de vis Paturi de vis
Salteaua – Cum o alegi pe cea potrivita?! Salteaua – Cum o alegi pe cea potrivita?!
Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a

Vezi mai multe articole