on

Amenajarea holului – Sfaturi si solutii

18 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Holul este primul spatiu pe care il privesti atunci cand intri in casa si totodata incaperea unde iti intampini musafirii. Desi de multe ori tindem sa il lasam pe ultimul loc in lista prioritatilor ce tin de amenajarea locuintei, el merita la fel de multa atentie ca oricare dintre celelalte camere.

Amenajarea unui hol poate ridica unele provocari, pentru ca este un spatiu de cele mai multe ori ingust si lung. Solutiile implica un sistem bun de iluminat, mobilier potrivit, tablouri si piese ornamentale care sa-l scoata in evidenta.

Amenajarea unui hol ingust si lung

In cele mai multe cazuri, mai ales daca ne referim la apartamente, holul de la intrare este ingust si lung. Aceasta este o forma practica, deoarece holul face legatura intre toate incaperile casei, dar poate fi dificil de amenajat, din cauza limitarii spatiului.

Pentru a oferi senzatia unui spatiu mai mare, poti incerca un “joc de culoare”, poti opta pentru culori deschise pentru peretii laterali si o culoare accent pentru peretele din capatul holului sau chiar pentru tavan. Podeaua este indicat sa aiba o nuanta deschisa.

Tot pentru a da senzatia unui spatiu mai larg poti amplasa oglinzi pe pereti sau pe dulapuri.

De obicei, holurile nu sunt zone cu foarte multa lumina naturala. De aceea, trebuie sa alegi un sistem de iluminare corespunzator. Specialistii recomanda sa amplasam lampi pe pereti, nu pe tavan, eventual in spatiile cele mai intunecate. De asemenea, poti opta si pentru spoturi.

Amenajarea unui hol mare

Un spatiu generos la intrarea in locuinta este un adevarat rasfat, el iti va permite amenajarea unui dressing, diverse spatii de depozitare etc. In amenajarea unui hol de mari dimensiuni trebuie sa realizezi si un decor coerent, unul care sa fie in armonie cu restul casei. De obicei, acest tip de spatiu nu implica limitari, dar ai grija sa nu exagerezi cu mobilierul, caci pana la urma este un hol.

Amenajarea unui hol open space

Daca ai un hol deschis catre o alta camera, de obicei living sau bucatarie, el trebuie decorat astfel incat sa permita o trecere lina si armonioasa catre spatiul respectiv. Iti recomandam sa optezi pentru culorile folosite in spatiul catre care se permite trecerea, astfel incat sa se creeze armonie, si sa il decorezi cat mai simplu, un curier, un pantofar si cateva obiecte de decor ar trebui sa fie suficiente.

Amenajarea unui hol mic

Holurile mici nu trebuie supra aglomerate, include in decor doar lucrurile strict necesare. Spatiu mic-piese putine.

Amenajarea unui hol poate fi o adevarata provocare, tu cum ai amenajat acest spatiu?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa renovezi intr-o maniera ECO Cum sa renovezi intr-o maniera ECO
Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale
Renovarea apartamentului iarna – o idee buna sau nu? Renovarea apartamentului iarna – o idee buna sau nu?
Renovarea bucatariei Renovarea bucatariei
Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece Lucrari de amenajare ce pot fi executate in timpul sezonului rece
INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA

Vezi mai multe articole