on

Amenajarea peretilor: pericolele ascunse din tapet

11 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In mod ideal, orice proprietar isi doreste ca materialele utilizate in propria locuinta sa respecte cele mai inalte standarde de calitate si, mai ales, sa fie fabricate din materii care sa nu dauneze sanatatii. Insa, pericolele pandesc in continuare acolo unde beneficiarii unor lucrari se asteapta mai putin. Recent, la targul Print&Sign de la Romexpo, reprezentantii firmei Dacora au explicat in cadrul unei conferinte organizata de Epson, riscurile la care se expun proprietarii care decoreaza peretii propriei locuinte cu tapet imprimat cu cerneala necertificata.

De aceea, le-am solicitat specialistilor de la Dacora mai multe amanunte despre avantajele folosirii solutiilor de printare de la Epson, in comparatie cu cele traditionale, ceva mai accesibile, insa neprietenoase cu ocupantii unei locuinte.

Pericolele ascunse din tapetul de slaba calitate

In cazul utilizarii unui tapet imprimat digital cu cerneala necertificata, pericolul principal este acela al inhalarii vaporilor emisi din acest material, pentru o perioada de timp, care poate se poate intinde chiar pana la cativa ani. Vaporii sunt daunatori deoarece pot contine metale grele ca plumbul, mercurul, staniul sau nichelul.

In schimb, solutia prezentata de Epson in cadrul targului de la Romexpo, respectiv cerneala cu ecosolvent, intruneste conditiile de expunere la interior, fapt atestat de certificarile GreenGuard Gold obtinute de acest produs si valabile in toata lumea. De asemenea, cerneala folosita pe echipamentele destinate textilelor, atat pentru fibrele naturale, cat si pentru cele artificiale, este certificata Oeko Tex, dupa cum ne-a explicat Cornel Pauna, Managing Partner la Dacora.

Calitatea nu este neaparat mai scumpa

De la aceeasi sursa am aflat si faptul ca diferentele de pret intre cernelurile obisnuite si cele produse de Epson nu mai sunt asa de mari, iar un alt mare pluseste reprezentat de faptul ca noile tehnologii consuma mai putina cerneala. In schimb, o cerneala alternativa poate produce stricaciuni premature capetelor si astfel se ajunge la anularea garantiei pentru traseele de cerneala a echipamentului. Aceasta se traduce, in final, prin costuri de productie mai ridicate.

Solutiile de la Epson sunt recunoscute in intreaga lume pentru calitate, argument pentru care sunt alese de tot mai multi fotografi si artisti, dar si in industria tipografica, pentru proofing. Noile tehnologii folosite pentru decoratiunile interioare sau exterioare se disting prin calitate deoarece tehnologia de imprimare PrecisionCore poate accepta coloranti puternici si pentru ca arunca punctul foarte exact.

In plus, cerneala este ecologica, iar calitatea printului ajuta ca produsul final sa nu para un kitsch, fie ca este vorba despre tapet, casete luminoase, autocolant sau MDF, PAL, aluminiu si diverse tipuri de textile fibre artificiale sau naturale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie... Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie...
Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema
Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a
Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor
Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS! Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS!

Vezi mai multe articole