amenajare baie cu marmura

Sfaturi pentru placarea cu marmura

05 martie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Marmura este un produs considerat de lux si care, evident, confera stil si eleganta casei, mai ales atunci cand se integreaza armonios cu mobilierul, obiectele sanitare si accesoriile interioare. Dar care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a realiza o placare corecta cu acest material pretios? Iata cateva sugestii.

Ca in orice operatiune de placare, primul si cel mai important pas care trebuie realizat il constituie pregatirea suprafetei suport. De realizarea acestei operatiuni depinde calitatea si durabilitatea lucrarii finale. Astfel, vom realiza prima data egalizarea si nivelarea suprafetei peretilor, utilizand in acest sens mortar de tencuire aplicat in doua straturi. In felul acesta, avand o suprafata plana a suportului, consumul de adeziv pentru placarea marmurei va fi mai mic.

Urmatorul pas il reprezinta identificarea si hidroizolarea suplimentara a zonelor care vor fi supuse in mod repetat si abundent contactului cu apa. Este vorba despre zonele in care se afla dusul, cada de baie, pardoseala unde avem sifonul - in general, toate zonele aflate in preajma obiectelor sanitare. In aceste zone se va aplica o hidroizolatie bicomponenta in strat subtire, precum si o banda de etansare pentru zonele de colt.

Zonele care nu necesita hidroizolatie vor fi amorsate utilizand un grund de profunzime.

Urmeaza placarea cu marmura. Placarea se va realiza cu un adeziv pe baza de ciment, de culoare alba, special destinat placarilor cu materiale naturale, materiale care nu pot fi aplicate cu adeziv clasic, gri, din cauza transluciditatii materialului. Adezivul va fi preparat la o consistenta potrivita dimensiunii placilor de marmura si va fi aplicat pe stratul suport cu ajutorul unei gletiere cu dinti. Intre placile de marmura se vor lasa rosturi egale.

La final se vor curata eventualele urme de adeziv, apoi se va aplica un chit de rosturi impermeabil si cu intarire rapida. Atentie, pentru zonele de colt este indicata etansarea cu ajutorul unui silicon sanitar de culoare alba.

In concluzie, marmura este un material distins si scump, care necesita sa fie placata cu mare atentie, cu materiale de cea mai buna calitate si cu mesteri priceputi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea vopselei lavabile Alegerea vopselei lavabile
Magnetic Paint - Vopsea pentru creta Magnetic Paint - Vopsea pentru creta
Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a
Placile din rigips – 5 avantaje majore pentru orice locuinta Placile din rigips – 5 avantaje majore pentru orice locuinta
Cimentarea corecta a peretilor va scapa de igrasie Cimentarea corecta a peretilor va scapa de igrasie
Cum sa alegi culoarea de vopsea potrivita pentru interiorul casei Cum sa alegi culoarea de vopsea potrivita pentru interiorul casei

Vezi mai multe articole