Zugravire pereti femeie

Cateva sfaturi pentru a zugravi singura casa

16 septembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu ai nevoie de un barbat ca sa zugravesti casa. Fie ca nu ai un iubit, fie ca vrei sa-i dovedesti ca esti independenta si mai indemanatica decat el sau pur si simplu nu ai buget sa angajezi un meserias, zugravirea casei este un proiect pe care-l poti realiza si singura. Trebuie doar sa tii seama ca cateva sfaturi si sa ai in vedere urmatoarele ponturi.

Cum alegi nuanta potrivita

Atunci cand alegi viitoarea culoare a peretilor, trebuie sa tii seama de culoarea mobilei, a covorului, perdelei si draperiei. Ca regula, ia-ti ca reper culoarea de fond din camera si alege pentru pereti o nuanta mai deschisa decat cea de fond. Tine cont si de iluminarea camerei, becurile accentueaza culorile calde si le atenueaza pe cele reci.

Pentru a fi sigura ca lavabila va avea pe perete exact nuanta pe care ti-o doresti, solicita de la magazin o mostra sau cumpara o cutie mica de vopsea si fa un test pe o mica portiune de perete. Asteapta o zi apoi verifica nuanta atat in lumina naturala, cat si artificiala. Daca nu este ceea ce-ti doresti, repeta testul cu alta lavabila.

Zugravesti cu trafaletul sau cu pensula?

Daca alegi sa folosesti trafaletul, atunci ai nevoie de tava metalica cu gratar, in care torni lavabila. Ruleaza trafaletul prin vopsea, inainte si inapoi, pana se imbiba cu lavabila. Daca este prea multa vopsea pe trafalet, lasa-l pe gratar ca sa se scurga surplusul. Apoi aplica vopseaua pe perete, ruland trafaletul inainte si inapoi, fara sa apesi. Dupa fiecare inmuiere a trafaletului in lavabila, aplica vopseaua paralel cu aplicatia anterioara.

Daca alegi sa folosesti pensula, atunci incepe dintr-un colt de sus si aplica lavabila pe portiuni mici, cu miscari verticale si orizontale scurte. Dupa ce ai zugravit nu mai mult de 1 metru patrat de perete, treci imediat la zona alaturata, inainte sa se usuce vopseaua  Este foarte important sa zugravesti un perete intreg fara sa faci pauza, altfel risti ca peretele sa aiba mai multe nuante de culoare.

Cum calculezi cantitatea de lavabila de care ai nevoie

Este un calcul foarte simplu. Inmulteste inaltimea cu latimea fiecarui perete iar din rezultat scade suprafata usilor si a ferestrelor. Obtii astfel suprafata totala pe care trebuie sa o zugravesti, in metri patrati. Informeaza-te de pe eticheta produsului ce suprafata poate acoperi continutul unei cutii sau galeti. Preventiv, cumpara o galeata in plus. Mai bine sa-ti mai ramana putina lavabila decat sa faci un drum suplimentar la magazin si sa-ti iasa peretele in mai multe nuante.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tapetul, o varianta viabila pentru decorarea peretilor (I) Tapetul, o varianta viabila pentru decorarea peretilor (I)
Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare
Vopsele pentru orice tip de zugraveala Vopsele pentru orice tip de zugraveala
Secretele unei vopsele lavabile de calitate Secretele unei vopsele lavabile de calitate
Gips-carton sau design fara limite (II) Gips-carton sau design fara limite (II)
Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie... Pregatirea pentru vopsire se face cu mare atentie...

Vezi mai multe articole