Amenajarea unui apartament de 3 camere in 46 de metri patrati

27 august, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lipsa spatiului este o problema cu care ne confruntam cu totii. Uneori ni se pare apartamanetul mult prea mic pentru nevoile noastre, vrem mai mult spatiu in living asa ca renuntam la peretele dintre acesta si balcon. Modificam aspectul apartamentului, mai renuntam la piesele de mobilier inutile, toate pentru a face mai mult spatiu.

In medie un apartament cu 3 camere are 70 de metri patrati. V-ati gandit insa vreodata ce ar presupune viata intr-o garsoniera de 46 de metri patrati care sa beneficieze in acelasi timp de toate atuurile unui apartament de 3 camere? Asadar, iata provocarea: avem la dispozitie o singura incapere de 46 de metri patrati pentru amenajarea unui apartament cu living, birou si dormitor, o bucatarie si o baie.

Aici creativitatea isi spune cuvantul, iar limitele utilitatii spatiului si ergonomiei trebuie impinse la maximum. Iata ce au facut in East Village proprietarii unei garsoniere de 46 de metri patrati.

Apartamentul pe care vi-l prezentam a fost achizitionat in anul 1999, inainte de boom-ul imobiliar. Proprietarii nu s-au grabit sa se mute, iar cand au facut-o, nu au avut prea mult timp la dispozitie pentru amenajarea lui, consecinta fiind un apartamentul plin cu tot felul de obiecte care nu au parasit niciodata cutiile din care proveneau.

Proprietarii au decis ca e momentul sa faca o schimbare, asa ca au apelat la ajutorul unui architect, care si-a dat seama imediat de provocarea lansata pentru a remodela aceasta locuinta. Primul pas a fost sa scape de dezordine. Acest lucru a insemnat realizarea mai multor spatii de depozitare. Al doliea lucru de care s-a tinut cont a fost definirea si organizarea spatiilor functionale, cum ar fi bucataria, baia, dressingul si dormitorul.

Living in garsoniera transformata in apartament

birou garsoniera transformata in apartament

Provocarea a fost insa imbinarea tuturor elementelor astfel incat apartamentul sa nu dea senzatia de spatiu de locuit al unui student. A fost folosita o paleta restransa de culori, suprafetele si dulapurile au fost finisate astfel incat sa aiba un aspect alb lucios, pentru a sublinia adaptabilitatea lor. Dressingul a fost adaptat inaltimii proprietarilor, pentru a facilita accesul in acesta, iar efectul a fost scoaterea in evidenta a etajului unde a fost amenajat dormitorul. Spatiul din afara zonei de baza a ramas cat mai flexibil cu putinta, rezultatul fiind un spatiu de locuit extrem de eficient si flexibil. Acest spatiu reorganizeaza planul casei pentru a se potrivi atat cerintelor de spatiu de lucru, prin amenajarea unui birou, cat si cerintelor stilului de viata personal, prin amenajarea livingului.

Solutia salvatoare a fost exploatarea fiecarui coltisor al locuintei pentru a crea spatii de depozitare si imbinarea perfecta a acestora cu piesele de moblier si spatiul de locuit, intr-un tot unitar.

ScariScari cu sertarBucatarie

Apartamentul este acum aerisit, deschis si personal, un adevarat refugiu primitor, in inima orasului. Concluzia pe care o tragem de aici este ca nu trebuie sa ne sperie niciodata un spatiu mic. El poate fi folosit la maximum cu putina creativitate. Si nici nu aveti nevoie de ajutorul unui profesionist, este de ajuns sa va inspirati din aceste exemple pentru a crea propriul spatiu personalizat.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa Decor 2022 | Tubes Design revine la Madrid Casa Decor 2022 | Tubes Design revine la Madrid
Peretii de apa: solutia stilata pentru a trece mai usor de perioada caniculara Peretii de apa: solutia stilata pentru a trece mai usor de perioada caniculara
Black Friday Regata: 27-29 Noiembrie | Weekendul cu cele mai mari reduceri din an Black Friday Regata: 27-29 Noiembrie | Weekendul cu cele mai mari reduceri din an
Ultra-violet, aleasa culoarea anului 2018 de catre Institutul Pantone Ultra-violet, aleasa culoarea anului 2018 de catre Institutul Pantone
Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog Ponturi usor de implementat pentru o casa de catalog
Distrează-te decorându-ți casa pentru Crăciun Distrează-te decorându-ți casa pentru Crăciun

Vezi mai multe articole