ANL vinde locuinte pentru tineri, la preturi mai mari decat cele de pe piata - 13 august 2010

13 august, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Guvernul a decis schimbarea regimului juridic a 1.946 locuinte pentru tineri construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Astfel, acestea vor putea fi vandute catre actualii chiriasi, numai ca preturile ANL sunt mai mari decat cele cerute de proprietarii unor locuinse scoase la vanzare in orasele mici.
 
Vanzarea se va putea realiza ca urmare a trecerii celor 15 blocuri de locuinte amplasate in 15 judete din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.
 
ANL a fixat o serie de preturi standard, care reprezinta valoarea actuala de inlocuire pentru locuintele construite de ANL in toata tara. Astfel, chiriasii vor putea cumpara o garsoniera cu o suprafata de 40-50 metri patrati cu mai putin de 19.140 euro, un apartament de doua camere, cu o suprafata de 57-58 metri patrati, cu o suma mai mica de 26.950 euro. Pentru un apartament de trei camere, in suprafata de 67-70 metri patrati, chiriasii ANL vor plati mai putin de 36.014 euro.
 
In unele cazuri insa, acestea sunt mai mari decat preturile practicate pe piata libera. Este vorba despre orase mici.
 
De exemplu, in Moinesti, judetul Bacau, proprietarul unui apartament de doua camere, decomandat, in suprafata de 75 mp, situat intr-un bloc in fata caruia s-a construit un bloc ANL, cere numai 16.000 de euro. Un alt proprietar care vrea sa vanda urgent un apartament cu 3 camere cere 12.500 de euro pentru locuinta.
 
Nici in Stei, judetul Bihor, sumele cerute de proprietari nu concureaza cu cele anuntate de ANL. Un apartament cu 2 camere, decomandat, amplasat intr-un bloc inconjurat de o curte ingradita si cu parcare, costa 22.000 de euro.
 
Ceva mai scumpe sunt locuintele din Pucioasa, Dambovita. Aici, pentru un apartament cu 3 camere si mansardat, dotat cu centrala proprie, renovat si contorizat, proprietarul cere 75.000 de euro, pretul fiind “usor negociabil”. Un apartament cu 2 camere confort 1, in suprafata de 44 mp, costa 29.000 de euro. De asemenea, pretul este negociabil. Deja proprietarul si-a redus pretentiile: conform anuntului postat pe un site specializat pe 17 iulie, el cerea 33.000 de euro pentru imobil.
 
In ce localitati se vor vinde locuintele ANL:
Moinesti (jud. Bacau),
Sinmartin si Stei (jud. Bihor),
Bistrita (jud. Bistrita Nasaud),
Ramnicu Sarat (jud. Buzau),
Calarasi (jud. Calarasi),
Pucioasa (jud. Dambovita),
Galati (jud. Galati),
Targu Jiu (jud. Gorj),
Targu Frumos (jud. Iasi),
Buftea (jud. Ilfov),
Orsova (jud. Mehedinti),
Bals (jud. Olt),
Tasnad (jud. Satu Mare),
Siret si Suceava (jud. Suceava),
Ramnicu Valcea (jud. Valcea).
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hornbach deschide in toamna magazinul din Sibiu Hornbach deschide in toamna magazinul din Sibiu
Decathlon inaugureaza primul magazin din Focsani Decathlon inaugureaza primul magazin din Focsani
La Prima Casa ar putea fi aplicate regulile falimentului personal - 11 Iunie 2009 La Prima Casa ar putea fi aplicate regulile falimentului personal - 11 Iunie 2009
Titan - un cartier cu locuinte ieftine? - 2008-09-10 Titan - un cartier cu locuinte ieftine? - 2008-09-10
Solutiile OARB pentru dezvoltarea Capitalei Solutiile OARB pentru dezvoltarea Capitalei
Peste 15.000 de locuinte vor fi finalizate in urmatorii ani in Capitala Peste 15.000 de locuinte vor fi finalizate in urmatorii ani in Capitala

Vezi mai multe articole