on

Aparataj Modular vs Aparataj Clasic

06 decembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand incepem lucrarile de renovare a unei locuinte sau cand am ajuns la realizarea instalatiei electrice in casa noua, electricienii ne pun la dispozitie doua variante: aparataj modular sau aparataj clasic.

In general, alegerea se face in functie de recomandarile primite, uneori motivul pentru care un `meserias` recomanda o varianta sau alta este pentru ca el o stapaneste mai bine sau i se pare mai facila de montat.

Insa, alegerea aparatajului trebuie studiata din timp, iar documentarea vis-a-vis de solutiile care se pot utiliza trebuie sa tina cont si de: costuri, aspect, functionalitate si calitate.

Este important sa avem in vedere si faptul ca aparatajul mai calitativ, care ofera si finisaje speciale, precum: lemn, metal, sticla, si care se integreaza perfect in decorul deja creat, poate fi mai greu de procurat. Plus ca in cele mai multe cazuri, furnizorii pot asigura numarul necesar de aparate si accesoriile dorite doar la comanda, o comanda care poate dura si pana la cateva saptamani.

Din punct de vedere al costurilor, facand comparatia intre game similare ca finisare, aparatajul modular este ceva mai scump fata de cel clasic. In calcul luam tot necesarul, de la doza si suport, pana la aparat si rama decorativa, care in cazul aparatajului modular se achizitioneaza separat, spre deosebire de aparatajul clasic unde, in cea mai mare parte a cazurilor, doar doza se achizitioneaza separat.

Avantajele utilizarii unui aparataj modular sunt multe, unele din cele mai importante sunt: multitudinea de combinatii posibile care pot fi particularizate facil in functie de nevoia beneficiarului. Posibilitatea de a combina comutatoare si variatoare cu prize inguste sau schucko, aparataj pentru retelistica sau conectica pentru instalatii audio, mufe pentru cablu coaxial de antene sau conectori USB. Toate acestea pot fi montate ingropat sau aparent, existand si variante de montaj inclinat pentru integrarea pe birouri sau blaturi de lucru.

Sfatul nostru este sa te documentezi temeinic inainte de a achizitiona un aparataj electric, iar daca alegi doze sau rame diferite fata de producatorul aparatajului trebuie sa testezi si sa te asiguri ca elementele sunt compatibile intre ele.

Ai intrebari sau nelamuriri? Te asteptam pe forumul Misiunea Casa, in sectiunea de “Instalatii electrice” sa le dezbatem pe indelete.

Sursa foto: /www.turbosquid.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Secretele montarii spoturilor de lumina Secretele montarii spoturilor de lumina
Sfaturi și indicații pentru alegerea celor mai bune sisteme fotovoltaice pentru locuința ta Sfaturi și indicații pentru alegerea celor mai bune sisteme fotovoltaice pentru locuința ta
Instalatia electrica Instalatia electrica
Panourile solare - Tot ce trebuie să știi despre consumul de energie Panourile solare - Tot ce trebuie să știi despre consumul de energie
Faza si nulul Faza si nulul
Mascarea cablurilor, o problema a designerilor? Mascarea cablurilor, o problema a designerilor?

Vezi mai multe articole