Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit

26 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Designul interior este o adevarata arta, care inseamna mult mai mult decat compartimentarea unei locuinte si mobilarea dupa ultimele tendinte. Sunt foarte multe detalii de care specialistii tin cont atunci creeaza un proiect de design. In primul rand totul trebuie sa aiba continuitate, inca din exteriorul case. Cand locuiti la casa, chiar si gardul conteaza, daca va doriti o amenajare de calitate. Pentru cei care stau la bloc, este ceva mai simplu, designul trebuie gandit doar tinandu-se cont de interiorul locuintei. Dar si in acest caz, conteaza destul de multe: usi, geamuri (daca sunt din lemn sau profile de pvc), suprafata, si nu in ultimul rand culoarea peretilor. Si bineinteles, calitatea produselor folosite la zugravire sau la decorarea obiectelor de mobilier din lemn si metal.
Tocmai de aceea, revenim la prezentarea materialelor folosite la finisajele de interior.
 
Saptamana trecuta v-am prezentat o prima serie a vopselurilor Dyo, dar nu am apucat sa va vorbim despre toate. Continuam cu acelasi brand si in acest articol.
 
Hidroten, este o vopsea semilucioasa pe baza de apa, de suprafata, cu liant copolimer acrilic, pentru suprafete interioare. Prezinta aderenta perfecta pe orice tip de suprafata, nu crapa, nu se scorojeste, nu are miros, nu dauneaza sanatatii, este ecologica. Se sterge sau se spala cu apa, nu se decoloreaza, asigura respiratia peretelui si extrage umezeala din el. Confera suprafetelor un aspect placut, semilucios, decorativ, care va poate ajuta sa creati un design de calitate superioara. Se aplica usor, in orice anotimp si usuca foarte usor, in minim 15 minute si maxim 6 ore. O conditie importanta de care trebuie sa tineti cont este ca suprafata care va fi vopsita trebuie sa aiba peste 5 grade Celsius. Daca se aplica pe suprafete noi, trebuie sa fiti siguri ca peretele este perfect netezit cu glet si saturat cu amorsa. Dupa 24 de ore se aplica doua straturi de Hidroten, diluat cu 10% apa, cu pensula sau rola. Se recomanda sa treaca 6 ore intre straturi. Pentru a se obtine o suprafata uniforma este bine sa se aplice intr-un singur sens. Cu un litru de produs se acopera o suprafata de 7-9 metri patrati, in doua straturi.

Dyolux este o vopsea sintetica, de suprafata superlucioasa, pe baza de liant alchidic, cu calitati superioare. Acopera bine, se usuca repede, se usuca usor, nu se ingalbeneste, are luciu imediat si de durata. Prezinta rezistenta ridicata la factori fizici si chimici. In plus, da continuitate designului, pentru ca poate fi folosita pe foarte multe suprafete: parti interioare si exterioare ale cldirilor, mobila, pe orice suprafata din lemn sau metal, cu grundul corespunzator.
 
Daca se aplica cu pensula sau rola, un litru de vopsea se dilueaza cu 150-200 ml de diluant sintetic. La aplicarea cu pistolul, aceeasi cantitate de vopsea se amesteca cu 300-400 ml diluant. Se aplica in doua straturi, la diferenta de o zi. Orice suprafata noua din metal se curata se murdarie, rugina, grasime si se grunduieste, inainte de a fi aplicata vopseaua. Suprafetelor noi din lemn li se ard nodurile, se grunduiesc si se netezesc cu chit. Se zvanta in 1-2 ore la o temperatura medie de 25 grade Celsius, iar uscarea completa intervine in 6-8 ore. Cu un litru de vopsea se vopsesc minim 12 metri patrati, intr-un singur strat.
 
In cazul in care nu utilizati vopseaua imediat dupa cumparare, trebuie sa stiti ca acest produs trebuie depozitat departe de sursele de caldura si in spatii bine aerisite, este imflamabil si toxic pentru caile respiratorii, la contactul cu pielea sau la ingerare.
Dyosen este tot o vopsea sintetica, lucioasa, de suprafata, pe baza alchidica, cu inalte proprietati, dar si economica. Se aplica usor, luciu imediat si de durata, nu se ingalbeneste, este uniforma, rezistenta la factori fizici si chimici. Se foloseste la orice suprafata din lemn sau metal, cu grundul adecvat. Se aplica doar cu pensula sau rola, in doua straturi, la diferenta de o zi, diluata cu 150-200 ml solutie speciala. In 2-3 ore se zvanta, dar de uscat complet, Dyosen se usuca in 7-8 ore. Cu un litru se acopera minim 10 metri patrati intr-un singur strat.
 
Asa cum ne asteptam, nici saptamana aceasta nu am reusit sa terminam dictionarul nostru dedicat produselor dedicate finisajelor de interior. Astfel incat, pentru ca vrem sa fim siguri ca veti alege doar cele mai bune materiale in deplina cunostinta de cauza, iar locuinta dumneavoastra va arata perfect si designul final va fi cel dorit, vom reveni si saptamana viitoare cu prezentarea inceputa.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

ZAZUI, locul unde poti gasi cele mai neconventionale decoratiuni de Craciun ZAZUI, locul unde poti gasi cele mai neconventionale decoratiuni de Craciun
Cum sa-ti alegi ceasul de perete Cum sa-ti alegi ceasul de perete
Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie
Cum functioneaza iluzia din acest suport de vinuri revolutionar Cum functioneaza iluzia din acest suport de vinuri revolutionar
Alegerea bradului de Craciun Alegerea bradului de Craciun
Lumina si atentie: cuvintele cheie pentru casa unui leu Lumina si atentie: cuvintele cheie pentru casa unui leu

Vezi mai multe articole