Mai multa culoare pentru corpurile de iluminat

24 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In orice proiect de amenajare interioara lumina joaca un un rol foarte important. Chiar daca aveti ferestre largi prin care patrunde multa lumina naturala, nu ignorati corpurile de iluminat care va ofera o lumina artificiala. Aceastea definesc ambientul si creeaza atmosfera, accentueaza sau estompeaza volumele, iar daca este dirijata intr-o maniera corecta produce efecte spectaculoase.
 
Un corp de iluminat bine ales va poate personaliza interiorul, mai ales daca doriti sa iesiti din tiparul caselor practice. De-a lungul anilor, aceste accesorii pentru casa au evoluat, astfel incat astazi le regasim intr-o paleta larga de forme, culori, modele si cu o intensitate diferita a luminii. Inainte de a stabili un anumit sistem de iluminat este bine sa analizati cata lumina naturala patrunde in interior prin ferestre si cat de umbrite, ascunse sunt anumite zone.
 
Felul in care reusiti sa evidentiati aceste zone printr-o lumina adecvata este cheia succesului unei amenajari de calitate. Lumina artificiala, poate fi de trei feluri: generala sau de fond - cade intotdeauna transversal pe mobila sau este dirijata. Mai poate diferentia centrele de interes din incapere si sa regleze nivelul general de luminozitate. Nu in ultimul rand lumina artificiala poate indepli un rol decorativ sau ambiental, mai exact personalizeaza culoarea mobilierului si subliniaza valoarea unui anumit obiect.
 
Designerii Axo Light au creat corpuri de iluminat care aduc mai multa culoare la interior, recomandate pentru spatiile generoase in care este necesara o lumina de accent. Designul contemporan este evidentiat prin simplitatea care radiaza eleganta si prin indrazneala unui volum exagerat. In tendintele acestui an au aparut corpurile de iluminat supradimensionate, ideale pentru a intregi designul unei living modern. Multe dintre ele realizate din hartie sau materiale semitrasparente, cum ar fi voalul, dau incaperii un plus de originalitate. Fie ca alegeti modelul aplicat pe perete sau pe tavan, important este sa se integreze cat mai bine din punct de vedere estetic cu decorul si stilul de amenajare al casei dumneavoastra.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pernele decorative, cum sa le alegi in functie de necesitati Pernele decorative, cum sa le alegi in functie de necesitati
10 idei pentru decorarea dovlecilor de Halloween 10 idei pentru decorarea dovlecilor de Halloween
Sisteme de iluminat - noutati si trenduri 2020 Sisteme de iluminat - noutati si trenduri 2020
Decorarea livingului Decorarea livingului
Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti? Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti?
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata

Vezi mai multe articole