on

Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine

22 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Telefoanele mobile inteligente te pot ajuta mai mult decat crezi. Pe langa navigarea pe internet si pe retelele de socializare preferate, folosirea hartilor, vizualizarea de clipuri video si ascultarea de muzica, un smartphone te poate ajuta, prin intermediul unor aplicatii dedicate, sa ai un somn mai bun, mai odihnitor.

Nu poti sa dormi bine daca sunt tantari in camera, plus ca deranjantele insecte iti vor “ciurui” pielea in momentul in care vei reusi sa adormi. O solutie o reprezinta aparatele cu pastile sau solutii anti-tantari, dar acestea costa bani si trebuie sa fii mereu aprovizionat cu pastile. Poti sa incerci una dintre multele aplicatii mobile anti-tantari. Acestea emit sunete la frecvente inalte, denumite si ultrasunete. In general, acestea nu sunt percepute de urechea umana, exceptie facand persoanele cu un auz extrem de fin, dar sunt deranjante pentru insecte si unele animale. Aplicatiile anti-tantari emit ultrasunete pe frecvente cuprinse intre 9 kHz si 23 kHz. Iti recomandam sa incerci Mosquito Repellent, Anti Mosquito Prank, mosQUITo - Sonic Repellent sau Dengue Mosquito Repellent Pro. Le gasesti in Google Play, alaturi de multe alte aplicatii anti-tantari, unele sunt gratuite, altele costa 1 pana 5 euro.

Daca sforai zgomotos atunci cand dormi, ti se opreste respiratia in timpul somnului, te trezesti frecvent sa mergi la toaleta iar dimineata nu te trezesti odihnit si ai dureri de cap matinale, inseamna ca suferi de apnee si ar trebui sa te adresezi medicului. Apneea este o intrerupere temporara a respiratiei. Persoanele care sufera de apnee se opresc in mod repetat din respirat in timpul somnului, uneori pentru cayeva secunde, alteori chiar si mai mult de 1 minut. Aplicatia Help! Snoring te ajuta sa afli daca sforaitul este semnul unei boli sau doar un sforait banal. Totodata, aplicatia te informeaza si unde poti gasi cel mai apropiat specialist in pneumologie care te poate ajuta.

Exista si aplicatii care monitorizeaza miscarea corpului in pat pentru a analiza calitatea somnului. Inregistreaza ciclurile de somn si sunetele, arata istoricul somnului tau prin data, durata, ora trezirii, ore de somn si adancimea acestuia, precum si cat somn ai pierdut. Iti recomandam sa incerci Sleep Cycle, SleepBot, MotionX-24/7.

Iata cum aplicatiile pentru telefoanele mobile iti pot oferi informatii pretioase despre somnul tau si te pot ajuta sa te odihnesti pe timpul noptii si sa te trezesti apt pentru o noua zi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum va arata casa viitorului Cum va arata casa viitorului
Descopera Lumea Confortului: Automatizarea Perdelelor și Draperiilor cu Somfy Descopera Lumea Confortului: Automatizarea Perdelelor și Draperiilor cu Somfy
Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa
Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie? Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie?
Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017 Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017
CES 2012 CES 2012

Vezi mai multe articole