Azalee roz

Arbusti vedeta – Azaleea. Un arbust incantator si usor de ingrijit

17 martie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Azaleea este un arbust cu flori in culori vii, de regula roz, rosii sau albe, din familia Rhododendronului, care se bucura de o mare popularitate pe toate continentele.

O prezenta tot mai des intalnita in gradinile romanesti, azaleea este celebrata din Brazilia, unde reprezinta unul din simbolurile orasului Sao Paulo, pana in China, Japonia, Coreea de Sud si Statele Unite, unde fanii sai devotati ii serbeaza frumusetea prin intermediul a numeroase festivaluri.

Va prezentam in continuare cateva motive, speram noi convingatoare, de care sa tineti seama atunci cand sunteti in cautarea unui arbust usor de ingrijit care sa va incante privirile o vara intreaga.

Azaleea se dezvolta armonios si in absenta luminii puternice, ba chiar prefera umbra. Alegeti azaleea daca planuiti sa decorati treptele casei, daca aveti o bolta care umbreste intrarea in casa ori doriti sa plantati un arbust care infloreste la umbra copacilor deja existenti in gradina.

Odata plantat in gradina, rasadul nu are nevoie de o ingrijire speciala. Udati arbustul la un interval de sapte zile si azaleea va fi fericita. Lucrurile nu ar putea fi mai simple decat atat!

De regula, azaleea nu are nevoie de ingrasaminte, asadar nu trebuie sa urmeze nici o dieta, apa si lumina filtrata de frunzele copacilor fiindu-i mai mult decat suficiente. 

Toaletati arbustul de maxim doua ori pe an si va fi mereu fotogenic. Primavara devreme taiati crengile uscate cu o foarfeca de gradina, pentru a ajuta planta sa isi concentreze eforturile catre producerea de noi lastari. Dupa ce florile s-au vestejit, curatati crengile si adunati florile uscate pentru a le adauga gramezii de compost.

          Azalee roz

Datorita faptului ca este un arbust extrem de decorativ, dar care are in acelasi timp frunze bogate de un verde tonic, azaleea poate fi plantata de-a lungul unui gard de fier, pentru a conferi mai multa intimitate intr-un mod elegant, ca in imaginea de mai sus.

Nu in ultimul rand, azaleea este unul din arbustii cu cele mai frumoase flori. Dispuse in buchete, ele infloresc de regula la inceputul verii si va vor incanta cu culorile lor calde timp de mai multe saptamani.

          Azalee roz pal

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil
Un nume propriu devenit... comun: werzalit Un nume propriu devenit... comun: werzalit
LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I) LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I)
Protejarea trandafirilor cataratori pe perioada iernii Protejarea trandafirilor cataratori pe perioada iernii
Tuia, un conifer nepretentios si vesnic verde Tuia, un conifer nepretentios si vesnic verde
Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii

Vezi mai multe articole