on

Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori?

23 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Plantele sunt organisme vulnerabile ce pot fi afectate cu usurinta de boli, daunatori sau de schimbarile bruste de temperatura, astfel ca nu este usor sa mentii o gradina sanatoasa care sa asigure o productie generoasa an de an.

Despre agricultura ecologica (biologica sau organica) si despre beneficiile pe care le aduce aceasta consumatorilor, producatorilor, plantelor, animalelor si mediului inconjurator am tot povestit in ultimul timp, asa ca, astazi dorim sa iti povestim putin despre produsul ZECO – Zeolit Cu Aplicare Foliara.

 

Ce este zeolitul natural si cum actioneaza acesta

Zeolitul natural este o roca sedimentara de origine vulcanica, alcatuita din aluminosilicati hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu, mangan etc. Zeolitul mai este cunoscut si sub denumirile de „roca minune” sau „piatra fierbinte”. Acesta, datorita numeroaselor proprietati utile este folosit in numeroase domenii, de la agricultura, la industria materialelor de constructii si chiar medicina. Experientele efectuate la numeroase plante de cultura au constatat sporuri semnificative de productie dupa aplicarea zeolitilor naturali, in acelasi timp constatandu-se si o ameliorare a calitatii.

 

Mai precis, zeolitul este un reglator de umiditate care nu creaza un microclimat favorabil dezvoltarii daunatorilor la nivel de frunza. Partea cea mai fina a zeolitului adera pe suprafata exterioara a frunzei, astfel ii permite acesteia sa se hraneasca si, in acelasi timp, tine la distanta daunatorii, precum: mucegaiurile, ciupercile, insectele, molustele etc.

Deoarece zeolitul depune un strat de particule pe suprafata frunzelor acesta poate bloca formarea de pelicule lichide, care in cele din urma va preveni preveni dezvoltarea bolilor. Prin urmare, zeolitul pot fi folosit si ca potential fungicid.

De asemenea, zeolitul, prin caracteristicile lui proprii, poate fi folosit si ca un reglator de pesticide atunci cand cantitatea acestora este mult prea mare.

 

Plante sanatoase si roditoare fara pesticide | ZECO previne aparitia si inmultirea daunatorilor

 

ZECO - Zeolit Cu Aplicare Foliara este un produs 100% natural, pe baza de zeolit clinoptilolitic. ZECO a fost conceput special cu scopul de a elimina mucegaiurile, fungii, insectele daunatoare, dar si molustele ce pot produce daune considerabile plantelor. ZECO este considerat cel mai efficient produs natural de combatere a daunatorilor.

Cu toate ca ZECO se aplica foliar asta nu inseamna ca produsul este risipit, din contra chiar - o data ajuns in sol, acesta devine un amendament pentru acesta - imbunatatind proprietatile fizice ale solului cultivat, in vederea obtinerii unor recolte sporite.

 

Cum actioneaza ZECO - Zeolit Cu Aplicare Foliara

ZECO este un produs ecologic care stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor, favorizand hranirea acestora prin sistemul foliar. Datorita capacitatii de absortie si desorbtie a apei a zeolitului din compozitia produsului, ZECO reuseste sa modifice microclimatul de pe suprafata frunzelor, transformandu-l intr-un nefavorabil inmultirii daunatorilor, reducand semnificativ riscul aparitiei mucegaiurilor, a ciupercilor si chiar a manei. Mai mult decat atat, ZECO reuseste sa adere pe corpul daunatorilor, care in incercarea lor de a indeparta particulele foarte fine isi provoaca leziuni profunde pe corp.

Este foarte important de mentionat si retinut ca ZECO - Zeolit Cu Aplicare Foliara este un produs 100% natural ce nu dauneaza plantelor, oamenilor, animalelor sau mediului inconjurator si poate fi folosit pe plante, pomi, flori si chiar vita de vie. 

 

Cum se utilizeaza ZECO - Zeolit Cu Aplicare Foliara

 

ZECO se aplica foliar in dispersie lichida: 100 de grame de produs la 10 litri de apa. Solutia astfel obtinuta poate fi utilizata pe toata perioada de vegetatie a plantelor, la intervale regulate, de 2 ori pe luna sau de cate ori e necesar. Mai multe detalii despre modul de utilizare vei gasi aici.

Pentru ca albinele se confrunta cu propria lor pandemie, si anume NOSEMA, si mai ales pentru ca in ultimii 20 de ani numarul acestora a scazut dramatic la nivel mondial, ele fiind amenintate si de pesticidele pe care le folosim in propria gradina, te rugam si iti recomandam sa folosesti produse naturale de combatere a daunatorilor. De altfel, ZECO a dezvoltat un produs ce se utilizeaza ca aditiv in hrana albinelor și este un excelent antioxidant ce imbunatateste starea generala si imunitatea albinelor, ajuta la eliminarea pesticidelor si produselor chimice din organismul acestor, stimuland si dezvoltarea coloniilor de albine. Mai multe despre ZECO - Aditiv in hrana albinelor găsești aici.

ZECO - Zeolit Cu Aplicare Foliara poate fi achizitionat de pe site-ul partenerilor nostri ZECOSHOP.ro in doua cantitati diferite, si anume: 200 de grame sau 10 kg

Doresti sa folosesti zeolitul in propria gradina, dar ai intrebari suplimentare despre modul de utilizare al acestuia? Le asteptam pe adresa contact@zecoshop.ro.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Un nume propriu devenit... comun: werzalit Un nume propriu devenit... comun: werzalit
Cele mai importante unelte pentru gradinarit Cele mai importante unelte pentru gradinarit
Delimitatoarele de gradina: sfaturi de montare a acestor elemente decorative Delimitatoarele de gradina: sfaturi de montare a acestor elemente decorative
Terariul, gradina miniaturala Terariul, gradina miniaturala
Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor Kollant, specialistul italian in combaterea daunatorilor
5 arbusti fructiferi care n-ar trebui sa lipseasca din gradina ta 5 arbusti fructiferi care n-ar trebui sa lipseasca din gradina ta

Vezi mai multe articole