Tower Bridge - Londra - arhitectura moderna

Arhitectura moderna: 3 orase iconice

03 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Arhitectura unui oras este principalul motiv pentru care exista city-break-uri. Iar locurile in care constructiile si arta vemurilor trecute se impletesc armonios cu cele contemporane sunt cu atat mai cautate.

Londra. Un oras fara egal in ceea ce priveste arhitectura si nu numai, Londra se evidentiaza prin cateva exemple stralucite de arhitectura moderna. Istoria orasului, puterea economica si diversitatea culturala au contribuit la o dezvoltare arhitecturala ce a dat nastere unor constructii moderne de mare interes. The Gerkin, cladirea in forma de trabuc a Londrei, se ridica impunator pe un fundal al cladirilor traditionale din centrul orasului, precum Tower Bridge sau Tower of London, iar varful de sticla al edificiului ofera o priveliste panoramica de neuitat. Un alt reper de Luvru - Frantaarhitectura contemporana al Londrei este London Eye, care a reusit sa fie pentru capitala Marii Britanii ceea ce a fost Turnul Eiffel pentru Paris – un simbol modern iconic.

Paris. Poate unul dintre cele mai frumoase orase in ceea ce priveste arhitectura traditionala, Parisul este, de asemenea, si un mare centru al artei moderne. Printre cladirile de referinta se numara Centrul Pompidou, piramida de la Luvru si Arcul din Defense. Centrul cultural Georges Pompidou este dedicat creatiei moderne si contemporane si a fost, de asemenea, proiectat in aceeasi maniera. Cladirea este un exemplu perfect de arhitectura high-tech si de gandire neconventionala prin faptul ca este construita “pe dos”. Tevile, scarile si alte forme tubulare se regasesc in exteriorul cladirii, ca si cum scheletul constructiei ar fi complet expus.

Beijing. Cunoscut pentru arhitectura straveche, Beijingul isi surprinde vizitatorii si prin unele dintre cele mai indraznete proiecte arhitecturale ale prezentului. Iar surpriza incepe inca de la primul pas pe care il faci. Futuristicul Terminal 3 al aeroportului din Beijing proiectat de Norman Foster simbolizeaza prosperitatea economica a tarii si se potriveste perfect cu preferinta pentru grandoare a monumentelor traditionale chineszesti. Un alt punct de reper pentru arhitectura moderna este Stadionul Olimpic, poreclit Cuibul de Pasare. Desi au trecut 5 ani de la terminarea Olimpiadei, stadionul este inca un punct turistic ce atrage milioane de oameni din intreaga lume.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Decor in stil indian Decor in stil indian
Palatul Parlamentului Palatul Parlamentului
http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative http://www.misiuneacasa.ro/parteneri-de-incredere/arbori-arbusti-plante-decorative
Manastirea Sambata - "Tinda Raiului" Manastirea Sambata - "Tinda Raiului"
Opera plutitoare Opera plutitoare
Biblioteca Centrala Biblioteca Centrala

Vezi mai multe articole