on

Avi Compact te ajuta sa folosesti eficient aparatul de aer conditionat.

26 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Perioada lunga petrecuta in mare parte acasa, ne-a ajutat sa vedem ce functioneaza bine si ce ar trebui schimbat in locuinta noatra. Zilele toride se apropie, astfel ca nu lasa pe ultima suta de metri pregatirea aparatului de aer conditionat.

Avi Compact, de 14 ani cel mai important distribuitor al produselor Daikin in Romania, are in portofoliu intreaga gama de aparate de aer conditionat pentru segmentele rezidential si business.

Echipamentele de climatizare Daikin au o durata de viata estimata de producator la 10-12 ani, in conditiile realizarii mentenatei cu personal calificat, cel putin o data pe an.  Aceasta durata de viata scade atunci cand nu facem reviziile respective.

Un alt criteriu, dupa durata de viata, care ne-ar putea duce la decizia de schimbare a aparatului de aer conditionat este consumul energetic. In cazul in care nu avem un echipament inverter, prin simpla schimbare cu un echipament din generatia actuala vom obtine reduceri ale consumului de energie cu pana la 30 % pe sezon.

 

 

Daca aparatul tau de aer conditionat este vechi, nu astepta sezonul cald pentru schimbarea acestuia!

Vara, timpul de solutionare a cererilor de instalare, mentenanta si service este influentat si de numeroase solicitari ce vin din partea clientilor corporate pentru sisteme de mari dimensiuni si cu capacitate inalta, fapt ce creste in mod automat timpii de asteptare pentru utilizatorii casnici.

Daca ai decis sa inlocuiesti aerul conditionat, specialistii Avi Compact recomanda cateva criterii de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi un aparat nou.

Cel mai important criteriu este eficienta energetica, ce se traduce intr-o relatie mai buna cu mediul inconjurator si, pe termen lung, intr-o reducere consistenta a costurilor de utilizare. Un sistem A++ de 9.000 BTU, potrivit pentru dormitor, consuma maxim 850 wati/ora.

 

 

Un alt criteriu, este brandul. Este recomandat sa alegem un aparat de climatizare de la furnizori cu retele de distributie puternice la nivel national, ce ofera atat garantie, cat si post garantie pentru produs. La sistemele achizitionate din hypermarketuri sau din alte magazine nespecializate, poti avea surpriza neplacuta ca, dupa o vreme, firma cu care ai facut montajul sa nu mai existe ori ca livrarea pieselor de schimb sa dureze foarte mult pentru ca sunt greu de gasit.

Termenul de garantie pentru un aer conditionat este de 3 ani, iar specialistii de la AVI Compact il ofera si pentru montaj, un mare plus in conditiile in care o instalare prost facuta este intotdeauna mai costisitoare decat orice oferta de pret din piata.

In plus, AVI COMPACT asigura 5 ani garatie pentru toate echipamentele Daikin din gama rezidentiala.

Daca testam aparatul in modul silentios, nivelul zgomotului la unitatea interioara, dar si la cea exterioara trebuie sa aiba 20 db, adica sa nu se auda.

Functia incalzire se foloseste in perioadele de tranzitie, toamna-primavara, pana deschidem sau dupa ce am inchis centrala termica. Ori ca back-up atunci cand sunt avarii la sistemul de termoficare.

La echipamentele premium, precum sunt si cele de la Daikin, functia wi-fi este inclusa. Cu ajutorul controlerului toate setarile se pot face si de la distanta.

Pentru gamele mai noi, functia wi-fi poate fi adaugata chiar si daca aparatul nu o are inclusa din fabrica.

Pentru dimensionarea corecta a aparatului exista cateva criterii de luat in calcul:

 • Suprafata incaperii
 • Destinatia (rezidential, office, comercial, industrial etc.)
 • Nivelul de caldura degajata (de exemplu, living + bucatarie deschisa)
 • Suprafata vitrata din incapere (numarul de geamuri)
 • Directia din care bate soarele

 

Pentru spatii mai mici sau pana la 25 mp putem alege aparate de 9.000 BTU si crestem la 12.000 BTU pentru suprafetele de pana la 35 mp. Pentru locuinte, nu sunt recomandate echipamente de climatizare mai mari de 18.000 BTU, deoarece debitul de aer este foarte mare.

 

Cum asiguram mentenata aerului conditionat

 

Intretinerea corecta a unui aparat de aer conditionat ii creste durata de viata cu pana la 50%. Pentru o intrebuintare optima se recomanda efectuarea a doua revizii anuale (inainte si dupa sezon), precum si curatarea filtrelor interioare, in special daca sistemul este montat intr-o zona cu mult praf, la etaje inferioare ori unde exista puf de plop. Fara mentenanta motorul munceste mai mult, iar durata de viata scade.

Specialistii Avi Compact au observat in ultimii trei ani o schimbare a tipologiei clientului rezidential. Pe langa faptul ca se informeaza foarte bine inainte de a lua decizia de achizitie, clientii au devenit din ce in ce mai constienti de realizarea mentenantei.

Recomandarea Avi Compact este ca inca de la inceput sa ne adresam pentru aceste servicii unor firme de specialitate, certificate conform legii (de catre Asociatia Generala a Frigotehnistilor din Romania) pentru lucrari de mentenanta la echipamentele ce functioneaza cu agenti frigorifici. Un sistem de aer conditionat care nu este bine intretinut este mai probabil sa intampine probleme de functionare exact atunci cand avem mai mare nevoie de el, adica in timpul sezonului de varf.

Intretinerea si curatarea corespunzatoare, in plus fata de mentenata cu firma specializata, sunt necesare deoarece unele componente interne ale aparatului de aer conditionat se umezesc in timpul folosirii. Acestea trebuie sa fie curatate pentru a preintampina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor.

 

 

Curatarea echipamentului de catre beneficiar  se va face de cate ori  este necesar. Ca si reguli pentru aceasta curatare, mentionam:

 • Intodeauna, inainte de efectuare, se opreste alimentarea cu energie electrica prin decuplarea intrerupatorului sau scoaterea din priza, dupa caz.
 • Nu se folosesc benzina, benzen, diluant, praf de slefuit pentru a evita decolorarea sau deformarea plasticului.
 • Nu se folosesc apa sau aer la temperaturi mai mari de 40 grade pentru a evita deformarea plasticului.
 • Nu se foloseste peria de frecat pentru a nu desprinde finisajul de pe suprafete.
 • Trebuie curatat schimbatorul de caldura al unitatilor interioare folosind produse cu actiune antibactericida si antivirala
 • Trebuie realizat un tratament specific pentru tavita de condens, impotriva mucegaiului si pentru combaterea mirosurilor
 • Trebuiesc verificate eventualele scapari de freon ale echipamentului
 • Se vor curata filtrele de aer ori de cate ori este necesar. Un aparat cu filtrele murdare nu poate dezodoriza sau curata aerul, diminueaza incalzirea/ racirea si, de asemenea, poate provoca mirosuri neplacute.

Sezonul cald se apropie, nu uita deci de aerul conditionat!

Mai multe detalii pe https://www.avicompactonline.ro/

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Iarna iti iei aer conditionat mai ieftin cu reduceri de Black Friday Iarna iti iei aer conditionat mai ieftin cu reduceri de Black Friday
Ventilator sau aer conditionat? Ventilator sau aer conditionat?
Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat Cum poti curata singur aparatul de aer conditionat
Cum alegi aparatul de aer condiționat pentru acasă: un ghid complet pentru cumpărătorii care își doresc cel mai bun aer condiționat Cum alegi aparatul de aer condiționat pentru acasă: un ghid complet pentru cumpărătorii care își doresc cel mai bun aer condiționat
Este timpul pentru aerul conditionat “SMART” Este timpul pentru aerul conditionat “SMART”
Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima Pretul si tehnologia sunt cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de climatizare Hisense, distribuite prin Mit Clima

Vezi mai multe articole