Baia, o experienta senzoriala

15 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Culoarea si cultul pentru wellness au reprezentat baza propunerilor din acest an, prezentate la Expozitia de mobilier si accesorii pentru baie din cadrul Salonului de Mobila de la Milano. O ocazie de "a lua cunostinta" asupra a ceea ce e nou si disponibil la acest moment pe piata in materie de mobilier pentru baie, cabine de dus, radiatoare, baterii si accesorii pentru cada si chiuveta, cazi pentru baie in fel si fel de modele, dotate sau nu cu dispozitive pentru masaj corporal, capete pentru dus avind caracteristici si forme dintre cele mai traznite. De la cazi de o eleganta aparte ce ofera o experienta totala de wellness (masaj, aburi, aromaterapie si cromoterapie) pina la radiatoare decorative ce imprastie esente aromate, de la chiuvete concepute ca accesorii de sine statatoare pina la containere imbracate in decoratiuni sofisticate, ampla desfasurare de forte din acest an a inclus si tot felul de produse "neasteptate". Totul pentru pregatirea unor ambiante relaxate, cu tehnologie de ultima ora incorporata in acest adevarat sistem, un spa domestic pentru ingrijirea ­personala si personalizata.
 
Flexibilitatea maxima dimensionala si estetica a produselor expuse ne-a demonstrat ca se poate "inchipui" absolut orice pentru acest perimetru, altadata constrins oarecum de caracteristicile sale functionale.
 
Tehnologii de ultima ora
Timpul liber de care dispunem contractindu-se atit de mult, a aparut nevoia de a incastra in baie tehnologii care sa "umple" momentele petrecute chiar si aici. Mai in gluma, mai in serios, putem afirma ca varietatea de astfel de produse disponibile in acest moment aproape ca ne poate determina sa ne mutam in baie. Ne referim aici la produse precum: televizoarele rezistente la umiditatea ridicata si radiourile ce rezista la stropii de apa, frigiderele incastrate in piesele de mobilier pentru baie, dusurile controlate digital ce permit pornirea lor in vreme ce se sta in pat de exemplu, controlul puterii jetului de apa, controlul temperaturii, controlul apei consumate pentru o utilizare rationala a ei (asa numita "setare eco"), wc-ul care spala si usuca utilizatorul, cel care se trage automat atunci cind utilizarea sa a luat sfirsit. Dupa cum cea mai mare parte din apa consumata intr-o casa provine de la baie si dupa cum apa este o resursa ce are nevoie sa fie protejata, au inceput sa se faca simtite si in cadrul acestei functiuni eforturile de a rationaliza consumul ei. Echipamentele moderne pentru bai sunt construite pentru a folosi cit de putina apa!
 
Baia din dormitor
Materialele naturale precum lemnul, marmura, piatra naturala incep sa devina populare in utilizarea lor pentru spatiul baii (pardoseala, pereti, fabricarea de cazi sau chiuvete). Pe de alta parte corianul, inoxul sau sticla sunt alternative la care se apeleaza frecvent.
 
Am observat, de asemenea, prezenta tendinta de deschidere a baii catre zona dormitorului, asa incit baia poate fi considerata ca facind parte din acesta. Cu precizarea ca zona wc-ului este marcata ca un spatiu intim.
 
Sursa: Jurnalul national – Jurnalul casei mele

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bulgarii isi boteaza cocioabele Bulgarii isi boteaza cocioabele "case de vacanta" si le vand romanilor cu cateva mii de euro
Jumatate dintre locuinte, eliminate de pe piata prin legea chiriilor Jumatate dintre locuinte, eliminate de pe piata prin legea chiriilor
Vile pe bani publici, in Satul Francez Vile pe bani publici, in Satul Francez
Cresc impozitele la case si terenuri Cresc impozitele la case si terenuri
“Hei, fruntea sus! Continua treaba” – noua campanie de publicitate Hornbach “Hei, fruntea sus! Continua treaba” – noua campanie de publicitate Hornbach
La munte se lucreaza la peste 1.000 de case La munte se lucreaza la peste 1.000 de case

Vezi mai multe articole