Blackpearl: Construim mai multe apartamente dupa ce bancile reiau creditarea populatiei - 16 februarie 2010

16 februarie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In urma cu aproape un an, compania Blackpearl Property, controlata de mai multi investitori din Irlanda, planuia sa livreze 500 de locuinte pana la sfarsitul lui 2009. In prezent, irlandezii au regandit toate cele patru proiecte de pe piata locala si au inceput constructia a doar 310 apartamente. „Pe masura ce bancile vor relua creditarea, vom construi mai mult”, au explicat reprezentantii Blackpearl.
 
Regandirea proiectelor rezidentiale
 
Proiectul din Mogosoaia, Evergreen Residences, trebuia sa aiba 1.200 de unitati, insa dezvoltatorul va incepe in prima faza doar constructia a 310 apartamente si a zonei de recreere, care include gradina, piscina, sala de gimnastica si o zona pentru gratar.
 
„Am obtinut autorizatia de constructie pentru prima faza a proiectului din Mogosoaia si am sapat deja subsolul primului bloc. Am construit un showroom, care include doua apartamente mobilate si utilate. Preturile apartamentelor sunt de aproximativ 1.000 euro/mp”, a declarat Mihai de Laufenburg, director de comunicare in cadrul companiei Blackpearl Property.
 
Oficialul companiei adauga insa ca, pe masura ce bancile vor relua creditarea si oamenii isi vor permite sa cumpere din nou apartamente, Blackpearl va incepe constructia urmatoarelor faze ale proiectului Evergreen Residences, amplasat in apropiere de bulevardul Gheorghe Sisesti.
 
In ceea ce priveste proiectul rezidential din Ploiesti, Windsor Residences, au fost depuse toate documentele si urmeaza ca autorizatia de constructie sa fie obtinuta in curand.
 
Al treilea proiect rezidential anuntat de Blackpearl Property se afla in Baia Mare si include atat apartamente, cat si spatii de retail.
 
“Proiectul din Baia Mare a fost intarziat, intrucat in prezent purtam discutii cu mai multi retailerii si luam in calcul sa marim suprafata de spatii comerciale planificata initial, data fiind pozitionarea strategica a terenului”, a explicat Mihai de Laufenburg.
 
Dezvoltatorii fara experienta au livrat proiecte dezamagitoare
 
Desi planurile Blackpearl Property s-au schimbat in ultimul an, Mihai de Laufenburg este de parere ca exista in continuare o cerere in stare latenta de apartamentente noi din partea oamenilor care locuiesc in blocurile comuniste si isi doresc un alt stil de viata.
 
„Multi cumparatori au fost dezamagiti de dezvoltatorii fara experienta care au livrat locuinte sub asteptarile lor, cu un design si o calitate a costructiei care lasa de dorit. La aceasta perceptie s-au adaugat efectele crizei care a lovit puternic piata rezidentiala, insa chiar si asa, credem ca cererea pentru locuinte noi ramane”, sustine directorul de comunicare al dezvoltatorului.
 
de Laufenburg spune ca strategia companiei este una simpla: sa construiasca apartamente in oras, sau vile in afara Bucurestiului, cu o calitate buna, dar la preturi accesibile. Initial, Blackpearl a anuntat ca targetul pentru apartamentele sale il constituie familiile cu venituri lunare de 2.000-3.000 euro, iar preturile apartamentelor urmau sa fie cuprinse intre 45.000 euro si 270.000 euro plus TVA.
 
„Intelegem ca nu toata lumea castiga la fel, de aceea construim mai multe tipuri de locuinte. Preturile pe care le practicam in prezent, incepand cu 1.000 euro/mp, reflecta dorinta de a mentine costurile cat mai jos, dar designul si calitatea constructiei raman la aceleasi standarde inalte pe care le-am fixat anterior, indiferent daca cineva cumpara o garsoniera sau un penthouse”, explica reprezentantul Blackpearl Property.
 
Mall-ul din Ploiesti, transformat intr-un parc de retail
 
In primavara anului trecut, fondul britanic de investitii Lewis Charles Romania Property Fund Ltd (LCSR) si-a vandut subsidiara S.C. Retail Park Magnolia S.R.L. (Magnolia), care planuia sa dezvolte centrul comercial Zenith din Ploiesti, catre Blackpearl Property.
 
In prezent, irlandezii redeseneaza proiectul comercial de la Ploiesti, astfel incat noul format sa fie mai apropiat de un parc de retail decat de un mall.
 
„Credem ca asta isi doresc chiriasii si prin mentinerea unei chirii mici, ei vor putea oferi preturi mai mici pentru produsele lor. Este o situatie win-win (n.r: ambele parti castiga), iar calitatea proiectului poate fi mentinuta printr-un design inteligent si prin tehnologia constructiei”, a explicat Mihai de Laufenburg.
 
Proiectul cumparat in Ploiesti este amplasat in apropiere de hyermarketul Carrefour si urma sa fie deschis in a doua jumatate a anului 2010. „Noul plan al proiectului va fi finalizat inainte de sfarsitul anului”, incheie oficialul Blackpearl Property.
 
Blackpearl Property are birouri in Irlanda de Nord, Scotia, Austria si Liban. Echipa de baza a dezvoltatorului este sustinuta de o companie asociata, Alchemy Development Management SRL, din Bucuresti, care ofera servicii de dezvoltare imobiliara atat pentru Blackpearl, cat si partilor terte.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

6 sfaturi despre cum sa mobilezi eficient un apartament mic 6 sfaturi despre cum sa mobilezi eficient un apartament mic
Vanzarile de case din SUA au crescut cu 6,5% in decembrie - 28 Ianuarie 2009 Vanzarile de case din SUA au crescut cu 6,5% in decembrie - 28 Ianuarie 2009
Top 5 aspecte pentru pavajul curtii Top 5 aspecte pentru pavajul curtii
Criza financiara va frana constructiile Criza financiara va frana constructiile
CBRE, premiat pentru aducerea brandului Tati in Romania CBRE, premiat pentru aducerea brandului Tati in Romania
Esti tanar? Vrei o casa ieftina si noua? Cheia e la targul PROJECT EXPO: Imobiliare - 23 Februarie 2009 Esti tanar? Vrei o casa ieftina si noua? Cheia e la targul PROJECT EXPO: Imobiliare - 23 Februarie 2009

Vezi mai multe articole