Bluetooth to RCA intr-o "cutie de chibrituri"

15 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru melomani suportul de stocare a muzicii preferate poate fi vinilul, CD-ul sau de ceva timp incoace mediul digital. Exista in continuare, insa, persoane care investesc sume considerabile in viniluri si in pick-up uri pentru audiofili, aparate care costa mai mult decat un autoturism. Avem si colectionarii de CD-uri care au cate o biblioteca plina cu muzica preferata, insa in ultima vreme usor, usor variantele de stocare digitala castiga din ce in ce mai multi adepti.

In primul rand, formatele audio comprimate au evoluat si permit convertirea track-urilor audio fara o pierdere semnificativa a calitatii. In al doilea rand, solutiile de stocare s-au miniaturizat si putem stoca zeci de mii de melodii pe device-uri compacte. 

Daca vrem insa sa putem asculta toate noutatile si sa avem acces de oriunde prin internet la colectii impresionante de track-uri in format audio calitativ exista posibilitatea sa ne abonam la un site de profil. Astfel, din telefonul mobil smart vom avea acces la albume intregi pe care le putem asculta oriunde beneficiem de conexiune internet sau le putem salva chiar in telefonul mobil.

Ok, acum avem muzica nelimitata la o calitate excelenta, ce ne facem insa daca vrem sa renuntam la casti si sa ascultam muzica impreuna cu prietenii sau sa facem un playlist rapid pentru o petrecere? Putem sa interconectam mufa jack de iesire audio din smartphone cu un amplificator insa nu este cea mai buna solutie din punct de vedere audio si suntem limitati de lungimea cablului. Putem, de asemenea, sa investim intr-un amplificator sau o combina audio moderna care suporta streaming audio bluetooth, insa multi dinte noi au scule audio de generatie mai veche care suna excelent si in zilele noastre si sunt dotate doar cu intrari analogice de tip RCA.

Solutia modernizarii este simpla, accesibila si foarte eleganta. Avem disponibile pe piata adaptoare audio bluetooth sau cum mai sunt numite receptoare audio bluetooth (Bluetooth Audio Receiver). Cu o investitie minima de aproximativ 100 lei putem astfel sa transformam un amplificator vintage intr-un sistem modern care stie sa redea muzica din telefonul mobil printr-o conexiune fara fir. Cu o "cutie de chibrituri" de tipul celei mentionate in titlul acestui material, un set de cabluri interconect RCA si un smartphone sau o tableta putem sa stam relaxati in fotoliu sau pe canapea si sa controlam la o atingere de touchscreen muzica redata pe sistemul nostru vintage premium care acum beneficiaza si de compatibilitate cu cea mai noua tehnologie bluetooth.

Putem astfel asculta posturi de radio online care ofera calitate audio superioara fata de emisia in eter, putem asculta muzica din memoria interna sau track-urile din site-urile de profil la care suntem abonati.

Auditie placuta!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mega oferte la aniversarea de 16 ani a Media Galaxy Mega oferte la aniversarea de 16 ani a Media Galaxy
Televizoare din noua generatie: LCD sau plasma? Televizoare din noua generatie: LCD sau plasma?
Ce tip de televizor sa alegi pentru o casa noua? Ce tip de televizor sa alegi pentru o casa noua?
Televiziune, internet, telefonie: sfaturi de alegere a serviciilor potrivite pentru locuinta ta Televiziune, internet, telefonie: sfaturi de alegere a serviciilor potrivite pentru locuinta ta
Alegerea media player-ului Alegerea media player-ului
Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio

Vezi mai multe articole