on

Amplasarea boxelor in casa - sfaturi pentru o experienta acustica placuta

01 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fie ca suntem amatori sau fini cunoscatori, tuturor ne place sa ascultam muzica si sa vizionam filme la noi acasa. Unii poseda un sistem audio performant, de inalta fidelitate, altii se multumesc cu boxe mai ieftine, mai putin performante si care redau sunetul la o calitate mai slaba. Fiecare dupa buget si posibilitati. Totusi, avem pentru tine cateva sfaturi in ceea ce priveste amlasarea boxelor in incapere, astfel incat sa obtii o experienta acustica placuta.

Amplaseaza boxele astfel incat sunetul sa nu fie influentat, datorita reflexiilor care apar, de mobilierul si obiectele din camera. Nu amplasa boxele in spatele fotoliilor sau sub mese, birouri sau masute, nici in spatele perdelei sau a draperiilor. Incearca mai multe pozitii pentru boxe, pana cand gasesti amplasarea ideala.

Amplaseaza boxele cat mai aproape de colturile camerei, pe sistemul “imprastiate prin camera”. In niciun caz nu le aseza lipite de calculator sau televizor, ci cat mai indepartate.

Respecta pozitia fiecarei boxe. Daca, spre exemplu, privesti la televizor, boxa pentru stanga trebuie sa fie in partea stanga a televizorului iar boxa pentru spate trebuie sa fie in spatele tau. In definitiv, ti-ai luat un sistem home cinema 5.1 tocmai pentru a fi inconjurat de sunet.

Realizeaza corect conectarea cablurilor si a boxelor la amplificator.

Amplaseaza boxele la aceeasi inaltime fata de podea, astfel incat difuzoarele de inalte sa fie in dreptul urechilor celui care asculta.

Cel mai bine este sa asezi boxele in camera goala, apoi sa asezi fotoliul sau canapeaua din care vei realiza auditia, si abia apoi sa amplasezi in camera celelalte obiecte de mobilier.

Acestea fiind zise, iti dorim o auditie cat mai placuta.

Citeste si Hi-Fi, definitia sunetului de calitate

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi pentru pozitionarea televizorului Sfaturi pentru pozitionarea televizorului
Televiziune, internet, telefonie: sfaturi de alegere a serviciilor potrivite pentru locuinta ta Televiziune, internet, telefonie: sfaturi de alegere a serviciilor potrivite pentru locuinta ta
Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie Cum sa profiti la maximum de televizorul tau de ultima generatie
Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio Sfaturi pentru achizitionarea castilor audio
Sistem audio wireless Sistem audio wireless
HI-FI sau definitia sunetului de calitate HI-FI sau definitia sunetului de calitate

Vezi mai multe articole