Cantina moderna la fabrica Bosch din Blaj

28 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bosch a deschis în a doua jumătate a anului 2016 o nouă cantină modernă, care răspunde nevoilor unităţii de producţie din Blaj, activă în domeniul Tehnologiei industriale şi al Soluţiilor de mobilitate. Construcţia, demarată în septembrie 2015, înlocuieşte cele două cantine existente anterior, a căror capacitate şi facilităţi nu mai corespund nevoilor actuale ale fabricii.

Noua cantină cu un design interior modern şi primitor produce zilnic mâncare sănătoasă, într-un mediu ce ţine cont de cele mai înalte standarde de confort şi igienă. Clădirea este dotată cu echipamente de ultimă oră şi are o capacitate de până la 1200 de porţii de mâncare pe tură. “Satisfacţia angajaţilor şi crearea de condiţii optime de muncă sunt aspecte importante pentru noi”, a declarat Anna Kiss, managerul de resurse umane al fabricii Bosch din Blaj. “Prin deschiderea noii cantine în incinta fabricii, dorim să oferim angajaţilor noştri posibilitatea de a alege, după preferinţe sau recomandări de dietă, între diferite variante de meniuri sănătoase, în acelaşi timp beneficiind de un ambient plăcut şi prietenos”, a continuat Kiss. Elementele arhitecurale specifice companiei sunt integrate şi armonizate perfect cu designul interior atrăgător, oferind astfel angajaţilor un spaţiu perfect de întâlnire şi interacţiune.

În Blaj, divizia Bosch Rexroth operează încă din 2007 o unitate de producţie de tehnică liniară. Prin extinderea din 2013, Bosch produce la Blaj senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit, folosiţi în industria auto. La finalul anului 2015, divizia Soluţii de mobilitate a demarat aici producţia de componente de grup motopropulsor şi preconizează o creştere puternică a producţiei în 2016, prin extinderea proiectelor existente.

Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a încheiat anul 2015 în România cu 3200 de angajaţi şi cu investiţii de aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro), iar pentru anul curent compania planifică investiţii suplimentare, în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producţie din domeniul automotive din Blaj şi din Jucu, judeţul Cluj.

Bosch acordă atenţie specială condiţiilor bune de muncă

Pe lângă accesul la cantina modernă din incinta fabricii, Bosch oferă angajaţilor săi din Blaj şi alte beneficii, printre care se numără programul de lucru flexibil, pachetele de relocare sau transport pentru angajaţii din alte localităţi sau accesul la consultaţii şi investigaţii medicale gratuite în cabinetul din incinta fabricii. Compania este interesată să îşi menţină angajaţii în formă, astfel că angajaţii unităţii de producţie Bosch din Blaj beneficiază de participarea gratuită la activităţile sportive din cadrul programului „Living în Blaj”, cum ar fi tenis, fotbal, aerobic sau sala de fitness. Compania încurajează o cultură organizaţională deschisă, bazată pe colaborare, comunicare şi creativitate. Bosch consideră diversitatea ca un punct forte şi le permite angajaţilor săi să găsească un echilibru sănătos între obiectivele profesionale şi personale. În această filosofie se înscriu şi activităţile recreative organizate de fabrica Bosch din Blaj, spre exemplu Ziua Familiei, eveniment anual ce reuneşte angajaţii Bosch şi familiile acestora cu atmosfera inedită a festivalului de muzică românească şi internaţională “Blaj aLive”. La festivalul organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Blaj şi care a fost iniţiat de Bosch Rexroth, angajaţii companiei beneficiază de acces liber. În plus, compania organizează programe de training şi workshop-uri pentru dezvoltarea profesională continuă a angajaţilor săi.

Proiecte educaţionale la unitatea de producţie din Blaj

Bosch se implică în activităţi care susţin relaţia dintre educaţie şi mediul de afaceri. Încă din 2013, Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual. În prezent, doar la fabrica din Blaj, 46 de elevi din două licee tehnologice se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică sau sculer-matriţer.

Sistemul educaţional dual permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii, activitatea lor din fabrică fiind bazată pe planul de învăţământ al şcolii din care provin. Fabrica Bosch asigură o pregătire practică sub supervizarea unui tutore în atelierul mecanic de mentenanţă, în laboratoarele de calitate şi pe liniile tehnologice automatizate.

În plus, compania îşi continuă parteneriatul pe termen lung cu cele mai importante universităţi din România. Astfel, în 2016, peste 500 de studenţi au participat la Blaj la a patra ediţie a Zilei Studentului, eveniment care şi-a propus să ofere tinerilor prezenţi o orientare în carieră, prin prezentarea activităţii în cadrul companiei şi a rutinei zilnice într-un mediu de producţie la standarde internaţionale.

Oportunităţi de carieră în fabrica Bosch din Blaj

Prin campania de recrutare intitulată „Let’s be remarkable”, Bosch invită potenţialii candidaţi să înceapă o carieră remarcabilă într-un mediu de muncă competitiv şi internaţional. Printre poziţiile căutate de unitatea de producţie Bosch din Blaj se numără ingineri mecanici si electromecanici, ingineri de calitate, dar şi operatori mecanici, operatori electricieni sau sculeri-matrițeri. De asemenea, compania angajează studenţi cu profil tehnic și comerical în programul working student.

Mai multe informaţii despre poziţiile vacante pot fi citite pe site-ul companiei www.bosch-career.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019/2020 in mobilier si design interior! BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019/2020 in mobilier si design interior!
Van Groningen: Incertitudinea blocheaza creditarea. Indiferent cat scad dobanzile, creditarea nu poate reporni asa repede - 11 ianuarie 2010 Van Groningen: Incertitudinea blocheaza creditarea. Indiferent cat scad dobanzile, creditarea nu poate reporni asa repede - 11 ianuarie 2010
Locuintele noi - mai avantajoase decat cele vechi Locuintele noi - mai avantajoase decat cele vechi
chirii chirii
Caravana BookLand 2013 Caravana BookLand 2013
“Industria de lacuri si vopsele ne lasa sa deschidem drumuri noi, sa inovam” “Industria de lacuri si vopsele ne lasa sa deschidem drumuri noi, sa inovam”

Vezi mai multe articole