Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I

21 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Multi dintre noi se confrunta cu problema spatiului insuficient in bucatarie. Credem, insa, ca ceea ce conteaza, cu adevarat, este ce poti face cu acel spatiu.

Atunci cand ai o bucatarie mica, gasesti un mod de a elibera spatiul. Cea mai eficienta idee este aceea de a darama partial sau integral unul dintre zidurile care desparte bucataria de o alta camera a casei, creand astfel un spatiu deschis. Mai jos, iti prezentam cateva exemple ale unor astfel de solutii, puse in aplicare de catre designeri. Speram sa gasesti o configuratie potrivita si in cazul bucatariei tale.

Spatiul deschis este intotdeauna o solutie prin care poti crea impresia de largime. In primul exemplu din slider-ul cu poze, zona bucatariei este dotata cu ustensilele si aparatura necesara, insa totul este in mod ingenios ascuns vederii. Un aspect foarte important atunci cand creezi o bucatarie care comunica cu restul casei, este acela de a pastra o continuitate intre designul livingului, in acest caz, si cel al bucatariei. Stilul industrial al livingului se regaseste in accentele metalice si contururile negre ale bucatariei.

Daca ai nevoie de o solutie versatila, pentru a te bucura si de spatiul deschis, dar si de delimitarea unui perete, oricand, ai nevoie de un panou pliabil pozitionat deasupra blatului. Astfel, rezolvi eficient problema mirosului de mancare atunci cand gatesti sau atunci cand iti doresti ca livingul sa devina un spatiu separat, asa cum puteti vedea in a doua poza din slider.

Un aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand bucataria si zona comuna comunica este faptul ca trebuie sa o decorezi corespunzator. Bucataria nu mai este doar un spatiu functional pe care il utilizezi doar atunci cand gatesti, ci devine parte din living, deci are un rol estetic. In al treilea exemplu din slider, insula de lucru a bucatariei are dublu rol: prepararea mancarii si zona de expozitie a obiectelor decorative.

Te invitam sa citesti continuarea articolului, pentru mai multe idei de imbunatatire a spatiului din bucatarie.

Sursa: homeanddecor.com.sg

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Ticu

24 noiembrie, 21:09

ce faci cu mirosul de mancare si aburul atunci cand se gateste mai mult?

Alte articole

Blaturi de bucatarie - punctul de interes al gospodinei moderne Blaturi de bucatarie - punctul de interes al gospodinei moderne
Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje
Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie? Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?
Placarea cu marmura in baie si bucatarie Placarea cu marmura in baie si bucatarie
Suprafete speciale: blaturile de bucatarie Suprafete speciale: blaturile de bucatarie
Curatarea argintariei Curatarea argintariei

Vezi mai multe articole