on

Baterii sanitare – sisteme inovatoare de actionare si control

24 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bateriile sanitare au devenit dispozitive tehnologice importante si omniprezente in orice locuinta. Cu toate aceste, tindem sa nu le acordam o atentie speciala si nici sa nu ne documentam prea mult inainte de a le achizitiona.

Din cauza ca le folosim in fiecare zi, bateriile sanitare sunt supuse uzurii, iar daca nu optam pentru produse de calitate vom fi nevoiti sa le schimbam des.

Pe piata vom gasi o gama variata de modele, de la cele clasice, la cele care includ cele mai moderne sisteme de actionare si control. Dar din punct de vedere functional ele se impart in 4 categorii, si anume: baterii de lavoar, baterii de cada, baterii de dus si baterii de bideu.

Bateriile clasice le cunoastem foarte bine, asa ca in acest articol ne vom concentra atentia pe cele mai noi tehnologii de actionare si control. Una din cele mai simple modalitati prin care ne putem moderniza locuinta este instalarea unor robinete de inalta tehnologie.

Baterii cu functia push

 

Bateriile cu functia push nu ne sunt necunoscute, ele permit pornirea si oprirea apei printr-o simpla apasare de buton.

 

Baterii cu senzor

 

Bateriile cu senzor cu infrarosu permit pornirea apei fara a fi nevoiti sa le atingem, astfel vom beneficia de o utilizare igienica. Acest sistem a fost initial proiectat pentru spatiile unde igiena sporita este absolut necesara, mai apoi au fost instalate in spatiile comerciale, iar usor, usor au inceput sa fie instalate si in spatiile private. Bateriile cu senzor sunt usor de folosit, sporesc confortul utilizatorului si sunt usor de curatat. Unele baterii cu senzor nu numai ca pornesc si opresc apa, ci sunt capabile sa “simta” cand cineva se apropie sau aprinde lumina.

 

Baterii cu actionare la brat, genunchi si/sau picior

 

Uneori, mai ales atunci cand gatim si avem ambele maini murdare, ne-am dori sa putem porni sau opri apa fara sa murdarim bateria. Achizitionand o baterie cu actionare la brat, genunchi si/sau picior acest lucru este posibil. La fel ca in cazul unui robinet cu senzor, o baterie cu actionare la brat, genunchi si/sau picior ne permite o utilizare igienica.

 

Baterii termostate

 

Bateriile termostate ne permit setarea temperaturii fara ca aceasta sa fie conectata la o sursa de energie electrica. Ofera un confort sporit datorita faptului ca temperatura poate fi presetata. Acest tip de baterie include de cele mai multe ori si un limitator de apa fierbinte, care este util mai ales in familiile cu copii mici, unde siguranta ar trebui sa reprezinte un factor foarte important. De cele mai multe ori aceste baterii sunt potrivite pentru dus/cada.

 

Baterii cu perlator pentru directionarea jetului de apa

 

Unele lavoare au nevoie de o anumita baterie sanitara, in cazul in care achizitionam un model care nu se potriveste vom observa ca stropii de apa sar peste tot. Cu ajutorul unei baterii cu perlator pentru directionarea jetului de apa vom putea stabili unghiul de curgere al apei cu o singura atingere.

 

Baterii cu pipa ajustabila

 

Uneori lavoarul este folosit si pentru alte activitati, altele decat cele obisnuite – spalat pe maini, fata sau dinti. Daca obisnuim sa ne spalam parul in chiuveta sau dorim sa clatim o bluza, bateria cu pipa ajustabila pe inaltime ne va fi foarte utila si va spori confortul in utilizare.

 

Baterii digitale

 

Bateriile digitale reprezinta o modalitate excelenta de a economisi apa si energie. Ele ne permit sa controlam temperatura si debitul apei. Unele modele includ functia de pauza si/sau de memorare.

Unele modele de baterii digitale include si functii de intampinare a persoanelor care intra in incapere prin flashuri luminoase, functii de luminare a jetului de apa, control vocal, etc.

 

 

Baterii cu functia ECO

 

Apa este o resursa pretioasa care trebuie folosita cumpatat. Trebuie sa ne gandim atat la noi, cat si la nevoile generatiilor viitoare si sa incercam sa economisim cat mai mult cu putinta. Atunci cand folosim apa calda, trebuie sa avem in vedere ca pentru incalzirea acesteia se consuma si energie. Astfel, folosind o baterie care include un perlator aerator vom consuma mai putina apa, iar confortul nostru va fi acelasi.

Cu toate ca bateriile moderne ne usureaza viata si ne sporesc confortul, pretul acestora este ceva mai mare, dar bineinteles ca el este influentat si de functiile incluse.

Articol realizat cu sprijinul DELTASTUDIO.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Vesela de bucatarie si tacamuri Vesela de bucatarie si tacamuri
Lumina din bucatarie - Partea a II-a Lumina din bucatarie - Partea a II-a
Sugestii de remodelare a unei bucatarii mici Sugestii de remodelare a unei bucatarii mici
Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta? Cum sa alegi chiuveta potrivita pentru bucataria ta?
Cum organizezi triunghiul de lucru in bucatarie Cum organizezi triunghiul de lucru in bucatarie
Amenajarea bucatariei: reteta pentru crearea unui spatiu ideal Amenajarea bucatariei: reteta pentru crearea unui spatiu ideal

Vezi mai multe articole