Bucurestiul va avea o noua gura de tocat bani: o institutie ce isi da cu parerea despre caldura

16 aprilie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Municipalitatea a aprobat un buget anual de aproape jumatate de milion de euro pentru agentia care va trebui sa gaseasca solutii de ieftinire a facturilor de caldura platite de bucuresteni.
 
 
Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat inceperea activitatii Agentiei Municipale de Eficientizare si Reglementare in Domeniul Energiei din Bucuresti (AMEREB), la doi ani de la infiintarea ei. Acesta se va ocupa de monitorizarea activitatii RADET, masurarea nivelurilor de servicii si a efectelor investitiilor derulate in ultimii 17 ani in infrastructura de termoficare. Totodata, va cauta o metoda prin care factura de caldura sa fie mai mica. Institutia va avea un bugetul de functionare de aproximativ 480.000 de euro, anual. Din aceasta suma, 300.000 de euro vor fi cheltuieli proprii de functionare, iar 180.000 de euro pentru plata studiilor de specialitate si expertilor independenti.
Publicitate
 
 
“Activitatea agentiei vrea sa determine Ministerul Economiei si Finantelor sa stabileasca costul real al gigacaloriei. Institutia va avea 15 angajati, din care intre cinci si sapte specialisti si restul angajati ai aparatului propriu de functionare al agentiei”, se specifica in hotarirea votata de consilieri.
 
Potrivit lui Tudor Popescu, director al agentiei, numit in functie inca de acum doi ani, desi institutia nu a functionat, va incheia contracte cu Institutul de Cercetari Energetice si Agentia pentru Conservarea Energiei pentru realizarea unor studii privind consumul de energie termica.
 
“Cei aproape jumatate de milion de euro ar urma sa fie platiti de bucuresteni, prin factura de intretinere. Cu alte cuvinte, cei 15 angajati ar urma sa cheltuie lunar 40.000 de euro, pentru a monitoriza activitatea RADET si pentru a da solutii de ieftinire a facturilor platite de populatie pentru consumul de agent termic” au precizat surse pentru cotidianul.ro din cadrul Primariei Capitalei.
 
“Cota cuvenita pentru finantarea activitatii AMEREB va fi transferata neconditionat in contul AMEREB, plata facandu-se lunar in transe egale cu echivalentul a 40.000 euro, platibili la cursul BNR din ziua platii”, se precizeaza in proiectului de infiintare a noii institutii.
 
Aceeasi institutie va constata, pe banii locuitorilor Capitalei, daca bucurestenii platesc facturi prohibitive cu incalzirea. Dupa ce va constata aceste lucruri, noua institutie va propune cheltuirea altor sute de milioane de euro pentru investitii, pe care - de data aceasta - sa le supravegheze cineva, ca sa nu mai fie cheltuite prost, astfel incat bucurestenii sa achite facturi reduse pentru incalzire.
 
RADET se afla in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti si furnizeaza caldura si apa calda in peste 600.000 de apartamente din Capitala, avand contracte cu peste 8.000 de asociatii de proprietari.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum vad evaluatorii imobiliari Prima Casa - 10 Septembrie 2009 Cum vad evaluatorii imobiliari Prima Casa - 10 Septembrie 2009
Termoelectrica se duce pe capul primarilor Termoelectrica se duce pe capul primarilor
Din septembrie, gazele naturale vor fi tarifate in kilowati/ora Din septembrie, gazele naturale vor fi tarifate in kilowati/ora
Tinute perfecte in orice moment cu statia de calcat Tefal Pro Express Ultimate Tinute perfecte in orice moment cu statia de calcat Tefal Pro Express Ultimate
Miele deschide la Constanta al treilea magazin propriu din Romania Miele deschide la Constanta al treilea magazin propriu din Romania
Henri Coanda Henri Coanda

Vezi mai multe articole