Care este momentul optim sa cumperi o locuinta - 09 iulie 2010

09 iulie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Specialistii le recomanda celor care dispun de bani sa faca marele pas, doar atunci cand gasesc aparatamentul dorit. Cei care mai asteapta ar putea profita de preturi mai mici.
 
Situatia pe piata imobiliara din Romania este tot mai complicata pe zi ce trece. Oferte exista din belsug, insa cei interesati sa cumpere raman in expectativa. De altfel, specialistii ii sfatuiesc pe cei care dispun de bani cash sa nu se grabeasca la achizitii, in ciuda ieftinirilor din ultima perioada.
 
Un nou val de scadere a preturilor este preconizat sa vina la toamna, odata cu declansarea executarilor silite la scara mai larga, ca urmare a reducerii veniturilor angajatiilor din sectorul de stat cu 25%.
 
"As negocia pretul cat se poate de mult"
 
Valentin Ilie, director executiv si actionar al Coldwell Banker Affiliates of Romania, recomanda celor care au bani cash sa achizitioneze locuintele chiar acum, dar fara sa faca vreun compromis.
 
Intrebat de catre un cititor al capital.ro, in cadrul unei dezbateri referitoare la sectorul imobiliar, "daca ati avea 50.000 de euro cash, cand ar fi momentul optim in a achizitiona o casa?", Valentin Ilie a precizat ca "as cau ta permanent proprietatea pe care mi-o doresc si pe care mi-o permit. Nu as exagera cu un credit suplimentar mare pentru diferenta, in cazul in care imi place o proprietate peste bugetul meu. As negocia pretul cat se poate de mult si as achizitiona astazi".
 
O parte dintre cititorii capital. ro se asteapta ca preturile sa mai scada, pentru a ajunge la un nivel accesibil pentru o mai mare parte a populatiei. "Eu preconizez ca sfarsitul acestui an ne va readuce cu picioarele pe pamant, iar preturile imobilelor vor fi cele din anii 2005-2006, in jur de 500 euro cu TVA/mp pentru un apartament vechi de cartier mediu (Drumul Taberei, Titan etc.), eventual cateva procente in plus pentru imbunatatiri... si 700 de euro cu TVA pentru proiectele noi situate in aceleasi zone - acestea fiind de regula mai prost pozitionate intrucat s-au implantat dupa mai bine de 20-30 de ani intr-un plan urbanistic prevazut pentru secolul trecut", estimeaza un client. Perspectivele sunt inca slabe pentru a se atinge aceasta performanta, e de parere Valentin Ilie.
 
Oferta este insa saracacioasa
 
Ilie a explicat si care sunt motivele pentru care preturile de la noi sunt mai mari fata de alte tari. Potrivit lui, Romania sta inca destul de prost in ceea ce priveste fondul locativ.
 
"Mi-as dori sincer sa ajungem acolo, pentru ca acolo sunt veniturile clientilor nostri cumparatori. Din pacate oferta este cum o stim cu totii, iar vanzatorii nu vor neaparat sa inteleaga mecanismul si calculul din spatele «venituri versus cat putem plati ». Nu cred ca in 2010 apartamentele de 2 camere in Drumul Taberei vor ajunge la 25.000 euro", e de parere Ilie.
 
"Nu cred ca in acest an apartamentele de 2 camere in Drumul Taberei, din Capitala, vor ajunge la 25.000 de euro.", VtENTIN ILIE, director executiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania.
 
Sursa: Evz

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale
Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards Start inscrierilor pentru cea de-a saptea editie a Bringing Light to Life Architectural Design Awards
eMAG deschide la Timisoara cel mai mare showroom din provincie eMAG deschide la Timisoara cel mai mare showroom din provincie
Capcanele ansamblurilor rezidentiale: Intretinerea la apartamentul nou poate depasi rata la banca - 28 Octombrie 2009 Capcanele ansamblurilor rezidentiale: Intretinerea la apartamentul nou poate depasi rata la banca - 28 Octombrie 2009
Apartamentele de lux din Bucuresti sunt cu 22% mai ieftine - 14 ianuarie 2010 Apartamentele de lux din Bucuresti sunt cu 22% mai ieftine - 14 ianuarie 2010
Imobiliarele din Romania si Bulgaria, o tinta tot mai atractiva pentru investitorii rusi Imobiliarele din Romania si Bulgaria, o tinta tot mai atractiva pentru investitorii rusi

Vezi mai multe articole