Cartier de lux cu vile gemene

14 noiembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imobilele cu etaj ridicate la marginea Craiovei si-au gasit deja proprietari.
 
La intrarea in Craiova, dinspre Slatina, "a rasarit" un minicartier de vile. Proprietarul, Emil Bragaru, ales ca loc de constructie marginea orasului, zona aeroportului, stiind ca pe viitor aici se va deschide si un parc industrial.
 
Craioveanul a inceput investitia in urma cu trei ani si jumatate, cand a hotarat sa ridice dupa acelasi model cele 12 vile care compun deocamdata cartierul rezidential. Multi au privit cu scepticism investitia respectiva, mai ales ca la acea vreme o casa construita si mobilata in intregime nu depasea 100.000 euro. Acum, cea mai ieftina casa este 160.000 de euro.
 
Profitul la jumatate
 
"11 dintre ele sunt achitate de proprietari. De fapt, noua cumparatori s-au mutat deja in casa noua", ne spune Bragaru, pe care il gasim pe santierul casei cu numarul 12.
 
La un prim calcul, constructorul castiga la o casa predata la cheie aproape dublu fata de suma investita: "Un metru patrat de constructie ma costa 400 de euro. O casa are de la 200 la 320 de metri patrati. Cum cea mai ieftina este acum 160.000 de euro, asta inseamna cam 800 de euro metrul patrat construit. In pretul asta intra si terenul, gazon, gard chiar si mobilierul din casa, pentru ca eu predau locuinta la cheie, numai buna de mutat in ea".
 
Emil Bragaru are ganduri mari pentru minicartierul de vile de la marginea Craiovei: strada asfaltata, un magazin modern, chiar si o gradinita pentru copii: "A fost greu inceputul, zic eu, in timp poate chiar o sa construiesc inca 40 de case aici. Oricum, decat sa cumperi un apartament in Craiova, chiar si in zona 0, unde ai doar zgomot, caldura nu prea, eu zic ca e mai bine aici", isi lauda constructorul marfa.
 
A adus bani din State
 
Craioveanul spune ca majoritatea averii si-a facut-o muncind in Statele Unite. Acum ca a pus pe roate afacerea in Banie, este convins ca va avea profit.
 
"Le-a mai crescut valoarea caselor fata de anul in care m-am apucat de ele cu aproximativ 50.000 de euro. Eu sper sa ridic macar 50 de asemenea case, mai ales ca pamant am destul aici", spune craioveanul care recunoaste cu mandrie ca a fost primul proprietar de casa in zona in care acum tot mai multi oameni de afaceri se inghesuie sa-si construiasca o locuinta.
 
"In prima vila ridicata m-am mutat chiar eu. Au vazut-o pe a mea niste prieteni, m-au intrebat daca pot sa le fac si lor una la fel. Atunci mi-a venit ideea sa fac un fel de cartier in care casele sa semene intre ele. Pana la urma am dat-o si pe aia in care stateam", povesteste Bragaru inceputul afacerii imobiliare.
 
Scumpire
 
A explodat pretul terenului langa METRO
 
Emil Bragaru se numara printre primii oameni de afaceri care si-au construit o locuinta in zona Aeroportului Craiova. Dupa deschiderea supermarketului METRO in imediata apropiere, terenurile din zona au inceput sa aiba tot mai multa cautare in randul investitorilor de profil.
 
Asa se face ca, in ultimii ani, vilele de lux au inceput sa apara precum ciupercile dupa ploaie. Cum era normal, pretul terenului s-a dublat de la an la an, astfel ca acum un metru patrat in zona aeroportului depaseste 45 de euro.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008 Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008
Saint-Gobain continua sa investeasca in proiecte sociale alaturi de Habitat for Humanity Romania si MagiCamp Saint-Gobain continua sa investeasca in proiecte sociale alaturi de Habitat for Humanity Romania si MagiCamp
Primaria Brasov ajuta tinerii Primaria Brasov ajuta tinerii
Locuintele sociale, pe cumetrie. Sute de apartamente cumparate de Primaria Capitalei zac neocupate Locuintele sociale, pe cumetrie. Sute de apartamente cumparate de Primaria Capitalei zac neocupate
Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie Un sat de munte devine punct de referinta pentru ecologie
Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani

Vezi mai multe articole