Casa din copac

Casa din copac

13 septembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu siguranta multi dintre noi ne-am dorit si am visat, cand eram copii, sa avem propria noastra casuta in copac. Ca loc de joaca, evident, unde sa ne ascundem impreuna cu prietenii nostri. Dar casa in copac este posibila si ca locuinta de familie sau casa de vacanta. Un copac potrivit, sau poate doi, pot gazdui dormitoare, bucatarie si baie, chiar si o terasa. Iar daca pomul se afla intr-o padure, cu atat mai bine: norocosii locatari ai casei din copac se vor putea bucura de aer curat si toate celelalte beneficii pe care natura ni le ofera. In plus, sa ai propria casa in copac este neconventional si iesit din tipare. Deci vei fi unicat, cati dintre prietenii tai se pot lauda cu o astfel de casa?

De ce ai nevoie pentru un astfel de proiect? In primul rand de un copac (sau mai multi) matur, sanatos, robust, sigur, cu radacini atunci si bine infipte in pamant. Este foarte important sa fie sanatos, fara scorburi si fara termite, carii sau alte insecte care sa-l paraziteze si sa-i slabeasca rezistenta. Copacul trebuie sa aiba ramurile crescute aproximativ paralel cu solul. O alta conditie pe care copacul trebuie sa o indeplineasca este sa se fi oprit din crestere.

Apoi ai nevoie de mult lemn, ca doar n-ai sa faci ziduri din caramida sau pereti din gips-carton. Trebuie sa stabilesti inaltimea la care construiesti platforma ce va constitui baza casei. Distanta ideala dintre casa si sol ar fi de 4 metri. Platforma va fi patrata in cazul in care se va sprijini pe un singur trunchi de copac, dar formele ei pot fi dreptunghiulare, pentagonale sau hexagonale daca ne propunem o casa mai mare, sustinuta pe mai multi copaci. Apoi peretii exteriori si interiori, acoperisul si multe legaturi de sustinere a peretilor. Este evident ca platforma si peretii unei astfel de case trebuie sa fie bine ancorati de trunchiul si ramurile copacului.

Mobilierul trebuie sa fie cat mai putin si usor cu putinta, o astfel de casa nu poate sustine un sifonier plin cu haine. Scara de acces in casa poate fi din franghie sau o poti face cu trepte din scanduri, care urca in spirala, de jur imprejurul trunchiului

Daca va aventurati sa construiti o casa in copac, puteti gasi cateva exemple pe pagina noastra de Pinterest

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Generalitati despre casele din lemn Generalitati despre casele din lemn
4 case mai mici decat locuinta ta 4 case mai mici decat locuinta ta
Casele imprimate 3D – Tehnologia de constructie cu performante impresionante Casele imprimate 3D – Tehnologia de constructie cu performante impresionante
Ce este casa activa? Ce este casa activa?
“Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost? “Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost?
Tiny house - Casa mica Tiny house - Casa mica

Vezi mai multe articole