Masina de spalat rufe

Cateva sfaturi pentru spalarea rufelor

05 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru multi oameni, in special pentru barbati, spalarea rufelor se dovedeste a fi o adevarata corvoada. Dar, cu putina atentie si rigurozitate, aceasta activitate poate sa devina ... placuta. Sau macar una pe care nu o realizezi in dorul lelii. Hai sa vedem cum.

Ok, scoatem din ecuatie uscatorul de rufe, nu suntem in Statele Unite ale Americii, probabil ca nu ai bani si spatiu astfel incat sa-ti permiti unul si nici volumul de haine pe care le speli nu justifica o astfel de investitie.

Primul sfat: masina de spalat trebuie sa fie curata. Ironia sortii, chiar si masina de spalat trebuie spalata, mai precis curatata periodic. Toarna in masina de spalat una sau doua cesti de otet alb si lasa masina sa functioneze, fara haine in cuva, pe programul aferent celei mai inalte temperaturi de spalare. Apoi, cu ajutorul unui burete sau cu o carpa umeda, curata masina de spalat atat pe exterior, cat si la interior, insistand asupra garniturii si a hubloului. Daca este posibil, scoate sertarul pentru detergent si cel in care se aduna scamele si curata-le si pe acestea.

Bun, masina de spalat este in conditii optime, iata care este al doilea sfat: sorteaza hainele. Poti face lucrul acesta inca din momentul in care hainele folosite ajung in cosurile cu haine – de exemplu, ai putea sa ai un cos mai mic pentru sosete si lenjerie de corp, pe care de obicei le speli la temperaturi mai mari de 300C, si alte doua pentru hainele albe si cele colorate – sau le poti sorta in momentul in care bagi hainele in masina de spalat. Fii atent la informatiile de pe etichete! Tricourile pe ale caror etichete scrie 300C trebuie sa le speli OBLIGATORIU la 300C, altfel risca sa se decoloreze

Al treilea sfat: nu spala blugii impreuna cu alte haine. Culoarea care iese din blugi este posibil sa se imprime pe celelalte haine iar tu nu-ti doresti acest lucru.

Si al patrulea si ultimul sfat. Daca usuci hainele pe balcon, in soarele verii, strange-le imediat ce s-au uscat. Expunerea prelungita la soare puternic poate cauza, de asemenea, decolorarea hainelor. Daca-i vara si pui seara hainele la uscat, pe balcon, probabil ca pana dimineata sunt uscate.

Daca respecti toate aceste sfaturi, cu siguranta nu vei avea parte de incidente neplacute cu hainele spalate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa faci in caz de cutremur Ce trebuie sa faci in caz de cutremur
Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante
Sistemele de securitate pentru locuinte Sistemele de securitate pentru locuinte
Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara
Avantajele si dezavantajele garsonierei Avantajele si dezavantajele garsonierei
Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta

Vezi mai multe articole