Calorifer incalzire

Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?

16 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

          Apropierea iernii face pe foarte multi romani sa-si socoteasca cu mare atentie bugetul pe care-l au disponibil pentru incalzirea locuintei.

Si in acest an, statul va acorda ajutoare de incalzire celor care au venituri reduse, insa regulile au fost modificate.

In primul rand, subventiile pentru incalzire se acorda doar familiilor sau persoanelor singure care nu beneficiaza din partea autoritatilor locale sau centrale de alte forme de sprijin pentru incalzirea locuintei.

Cei care solicita ajutor pentru incalzire trebuie sa foloseasca una dintre urmatoarele modalitati de incalzire:

Termenul limita pentru depunerea dosarelor pentru obtinerea ajutorului pentru incalzire este 5 noiembrie.

 • energie termica in sistem centralizat
 • gaze naturale
 • lemne, carbuni sau combustibili petrolieri
 • energie electrica

 

Pot primi subventie cei care isi incalzesc locuinta cu energie termica furnizata in sistem centralizat, dar au un venit net pe membru de familie mai mic de 786 lei.

In cazul persoanelor singure, venitul nu trebuie sa depaseasca 1.082 lei.

In cazul celor care isi incalzesc locuinta cu ajutorul gazelor naturale, venitul net pe membru de familie nu trebuie sa deapseasca 615 lei.

Nu pot obtine ajutorul pentru incalzire persoanele care detin:

 • Cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu;
 • Motociclete si autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile;
 • Autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze;
 • Salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei ”Delta Dunarii”;
 • Utilaje agricole (tractor, combina autopropulsata), utilaje de prelucrare agricola (presa de ulei, moara de cereale);
 • Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric;
 • Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei;
 • Suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie depaseste suma de 1.000 euro pentru persoana singura, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

 

Atentie! Primarul poate dispune efectuarea anchetei sociale la domiciliul sau resedinta titularului ajutorului, pentru verificarea sistemului de incalzire utilizat. Anchetele sociale se vor efectua obligatoriu in cazul solicitarii ajutoarelor pentru incalzirea cu energie electrica.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

petre

19 octombrie, 19:44

Eu nu am serviciu ,locuiesc la curte (in Voluntari) nu am nici o sursa de venit,ma ajuta copii (sunt divortat) ce trebuie sa fac sa primesc ajutor? numai cerere la primarie si atat? sau trebuiesc si alte acte?

sorin

19 octombrie, 11:47

Ce facem atunci cand se acorda ajutorul de uncalzire, dupa aprobarea dosarului de catre primarie, iar in anul urmator se cer banii inapoi ? Eu personal am patit asa ceva; am declarat toate bunurile mobile si imoboliare ce le detineam inclusiv o autoutilitara (nu castig bani cu ea) si un autoturism de 2000 cm din 2001. Sincer nu stiam ca aceste masini m-ar impiedica sa obtin acest ajutor, insa cei din primaria Galati ce au verificat dosarul nu trebuia sa-l aprobe si era ok. Acum mi se cer banii inapoi, ce parere aveti?

Alte articole

Case green, cu arhitecturi speciale sau dotari tehnologice deosebite - cele mai inovatoare tipuri de locuinte de la Imobiliarium Case green, cu arhitecturi speciale sau dotari tehnologice deosebite - cele mai inovatoare tipuri de locuinte de la Imobiliarium
Super Lipiciul! Super Lipiciul!
Cum sa cureti calcarul din baie cu solutii pe care le poti prepara chiar tu Cum sa cureti calcarul din baie cu solutii pe care le poti prepara chiar tu
Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate
Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante
Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere Cum sa te pregatesti ca sa nu te ia iarna prin surprindere

Vezi mai multe articole