Copii in cada

Tipuri de cazi (Partea I) - Cazile acrilice

29 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O cada confortabila poate fi secretul relaxarii dar si al ingrijorarii, atunci cand o cunostinta se plange de calitatea produsului cumparat.

Cada acrilPentru a fi siguri de investitia pe care o faceti intr-un asemenea obiect (daca se poate, una pe termen cat mai lung), este necesara o documentare minima cu privire la modelele existente pe piata.

In prezent, exista in comert clasicele cazi din fonta, cele din acrilat, din tabla si din fibra de sticla. Cele din ceramica sunt mai rare, fiind mai putin practice, data fiind sensibilitatea lor la loviri. Vi le prezentam acum, prin comparatie, pe cele din acrilat si din fonta.

Cazile acrilice

Cazile din acrilat sunt deosebite prin modelele cu hidromasaj sau jacuzzi. Preturile, in aceste cazuri, sunt mai mari, variind intre 700 si 2.000 de lei, in functie de accesoriile incorporate.

                       Cada acril detaliu

Daca v-ati decis sa va renovati baia si doriti o cada aparte, modelele din acrilat sunt o solutie tot mai la indemana. Avantajele oferite pot fi pe gustul unui cumparator comod, care e dispus sa-si reamenajeze baia peste alti cativa ani, cu o noua cada. Mai usoare si mai ieftine, cuvele din acrilat exista pe piata intr-o varietate mult mai mare de forme si culori. Daca, la fonta, emailul este in general alb, acrilatul poate fi colorat in diverse nuante, care sa fie in ton cu aspectul general al baii. In plus, materialul pastreaza constanta temperatura apei pentru mai mult timp, fiind un mai bun izolator termic. Montarea unei cazi din acrilat se realizeaza destul de usor, intrucat in momentul achizitionarii unui asemenea produs exista si posibilitatea cumpararii unor masti frontale si laterale. In plus, poate avea in dotare bateria de dus si suportul pentru sapun, precum si multe alte facilitati constructive greu de obtinut in cazul unei cazi metalice.

Cada acril de coltCada acril de colt semi-ovalaSuprafata unei cazi acrilice are o oarecare aderenta, curatandu-se mai greu decat o cada din fonta.

 

Exista producatori care ofera garantie la zgariere si patare (inclusiv ingalbenire), ceea ce este de inteles pentru cazile cu standarde ridicate.

Cada acril coltar

La renovarea baii, incaperea se poate finisa complet inainte de montajul cazii, in conditiile in care aveti un panou de mascare. Altfel, daca piesa este conceputa pentru a fi incastrata, se recomanda ca etapa initiala fixarea cazii si finisarea locului de montaj. In functie de spatiul avut la dispozitie si de preferinte, cumparatorul poate opta pentru dimensiuni variate. Unele au 1,19 x 0,6 m – eventual cu fundul pe doua niveluri, in trepte. Cele obisnuite, rotunjite pe doua laturi si incastrate, cu dimensiunile uzuale de 1,2 x 0,7 m (au capacitatea de 185 litri) sau 1,7 x 0,75 m (230 litri), au inaltimea maxima de peste 0,6 metri.

Cada acril de dimensiuni medii

Exista si cazi cu suprafete neregulate, deosebit de utile cand doriti mai mult spatiu pentru zonele de acces. Greutatea mica a cazii acrilice o face mai usor de manevrat si montat, insa materialul pierde la capitolul rezistenta. Acrilatul se poate crapa, nu rezista la deformari si nici la fenomenul ireversibil de „imbatranire“. Acest fenomen se poate petrece mai rapid sau mai lent, in functie de calitatile acrilatului (fapt reflectat in pret).

Din pacate, exista multe produse de calitate indoielnica, ce sunt montate cu ajutorul unor improvizatii pe care producatorii se feresc sa le mentioneze (de exemplu pe pat de nisip, fapt nu tocmai potrivit, stiut fiind ca nisipul e hidrofil).

Cazi acrilice:

 greutate mai mica
 varietate mare de forme si culori
 optiunea de hidromasaj
 accesorii ce pot fi cumparate o data cu cada
 pastrarea temperaturii constante in cuva pentru mai mult timp
 in unele cazuri, garantie la zgariere si patare (inclusiv ingalbenire)
 aderenta ridicata la murdarie a materialului
 risc de spargere mai mare, rezistenta mica in timp

Cada acril cu accesorii

 

Pentru a face oferta mai tentanta, dar si pentru a fi competitivi, comerciantii ofera sisteme complete pentru baie.

 

Tendinta generala este ca orice cada acrilica sa fie dotata cu jacuzzi si hidromasaj. 

 

 

 

Preturile in cazul minipiscinelor din acrilat cu hidromasaj pot depasi lejer 8.000 de lei, mai ales atunci cand culoarea este alta decat cea alba, standard.

Cada acril tip mini-piscina colorata

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ferestre de mansarda pentru baie Ferestre de mansarda pentru baie
Jacuzzi si hidromasaj Jacuzzi si hidromasaj
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?
Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala
Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta
Mobilierul de baie la comanda: Solutii adaptate fiecarei nevoi Mobilierul de baie la comanda: Solutii adaptate fiecarei nevoi

Vezi mai multe articole